Νέα επίθεση Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: «Σας βοηθήσαμε να απελευθερωθείτε και εσείς απελάσατε Ρώσους διπλωμάτες»

April 23, 2022

Νέα επίθεση Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: «Σας βοηθήσαμε να απελευθερωθείτε και εσείς απελάσατε Ρώσους διπλωμάτες»





Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, με ανάρτησή της στο Telegram.

Αφορμή για την οργισμένη ανάρτηση αποτέλεσαν οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Η 6η Απριλίου και ο «διαβολικά ακριβής υπολογισμός»

Η Μαρία Ζαχάροβα μέσω του λογαριασμού της στο Telegram, αφήνει σαφείς αιχμές ότι οι απελάσεις συνδέονται με την επίσκεψη της Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, στη χώρα μας, ενώ συνδέει την 6η Απριλίου, ημερομηνία επίσκεψης της Νούλαντ, με την επίθεση των ναζί στην Ελλάδα, την ίδια ημερομηνία το 1941, και αναρωτιέται αν πρόκειται για σύμπτωση ή για έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό».

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ κάνει λόγο και για τις σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι «το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας».

«Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας», τονίζει, υπενθυμίζοντας την περσινή βοήθεια στην κατάσβεση των φωτιών.

Μάλιστα, η Ζαχάροβα ανέφερε ότι ενέργειες όπως η απέλαση των Ρώσων διπλωματών για λόγους ευρωατλαντικής αλληλεγγύης διαγράφουν το κοινό παρελθόν των δύο λαών.

«Δεν είναι καν κακό που η ευρωατλαντική αλληλεγγύη διαγράφει το παρελθόν, τελικά το ποιον τιμά κανείς είναι κυρίαρχη επιλογή του έθνους. Είναι κακό που στερεί από τους ανθρώπους και τους λαούς το μέλλον, την ανεξαρτησία και το δικαίωμα σε αυτήν την κυρίαρχη επιλογή», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι 12 μέλη διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσίας στην Ελλάδα απελαύνονται και χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητα πρόσωπα (personae non gratae) στην Ελλάδα, ενώ η Βικτόρια Νούλαντ επισκέφτηκε την Αθήνα μία μέρα πριν στις 5 Απριλίου, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: