Καλοκαίρι 2022: Τα 5 Μέρη Στα Οποία Θα Είναι Υποχρεωτική Η Μάσκα

April 20, 2022

Καλοκαίρι 2022: Τα 5 Μέρη Στα Οποία Θα Είναι Υποχρεωτική Η Μάσκα



Καλοκαίρι 2022: Τα 5 Μέρη Στα Οποία Θα Είναι Υποχρεωτική Η Μάσκα

Δεν θα είναι τόσο…ελεύθερο το φετινό καλοκαίρι όσο περιμέναμε – Τι περιορισμοί θα ισχύσουν και το καλοκαίρι του 2022.



Η άρση περιορισμών ξεκινά τον ερχόμενο Μάιο, ωστόσο η χρήση της μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική και το καλοκαίρι σε 5 πολύ συγκεκριμένα μέρη.

Πρόκειται, μάλιστα, για απόφαση για την οποία πίεσε πολύ η επιστημονική κοινότητα.

Όπως όλα δείχνουν ο Μάιος θα φέρει και τις πρώτες αναστολές στα μέτρα για τον κορωνοϊό, με την απόφαση να έχει ήδη ληφθεί αλλά από την πλευρά των ειδικών να υπάρχουν πιέσεις κάποια από τα μέτρα να παραμείνουν, ειδικότερα για τους κλειστούς χώρους.

Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα που αίρεται είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εσωτερικούς χώρους στο τέλος του Μαΐου όμως και αυτή η χαλάρωση δεν θα ισχύει για όλους τους χώρους καθώς υπάρχουν κάποιοι με μεγάλο συνωστισμό ή είναι χώροι στους οποίους κινούνται πολύ άτομα μεγάλης ηλικίας ή ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το δελτίο του ΣΚΑΪ η μάσκα είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να θεωρείται υποχρεωτική σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Σχολεία για την περίοδο των εξετάσεων του Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα για τα σούπερ μάρκετ γίνονται ακόμα συζητήσεις αν θα καταργηθούν οι μάσκες σε όλους ενώ σε κάποια καταστήματα όπως τα κομμωτήρια υπάρχει η σκέψη να φορούν μάσκες μόνο οι εργαζόμενοι.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: