Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρό μήνυμα Τσίπρα για πολιτική αλλαγή – Οι 6 δεσμεύσεις του – Πολιτική

April 15, 2022

Σε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας για ακόμη μια φορά, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά στο 3ο Συνέδριο του κόμματος που ξεκίνησε την Πέμπτη (14/4) στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο).



Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε παράλληλα το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής χαρακτηρίζοντας το συνέδριο ως ένα «μεγάλο άλμα» προς αυτή την κατεύθυνση.

Survivor spoiler 14/04: «Σεισμός» στο Survivor 5 - «Τριπλή» οικειοθελής αποχώρηση Σοϊλέδη, Τάκη και Μαρτίκα!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 14/04: «Σεισμός» στο Survivor 5 - «Τριπλή» οικειοθελής αποχώρηση Σοϊλέδη, Τάκη και Μαρτίκα!

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα συνέδριο που αποτελεί «έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος» και κάλεσε τους πολίτες να απλώσουν «το κόμμα παντού όπου αναπνέει η αντίσταση στις καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές».

«Να δώσουμε το μήνυμα της νίκης. Να μετατρέψουμε την οργή σε ορμητικό ρεύμα αλλαγής. Να μετατρέψουμε την απόγνωση σε ελπίδα. Και μαζί να δώσουμε τη μάχη να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή είναι η μεγάλη ιστορική ευθύνη, που όλους εμάς εδώ σε αυτό το στάδιο μας βαραίνει».

Συγκεκριμένα, μίλησε για «ευθύνη απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία που για άλλη μια φορά βρίσκεται σε συνθήκες λεηλασίας», «ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη που πάνω στις θυσίες της χτίστηκε η προοπτική του τόπου», «ευθύνη απέναντι στη μεσαία τάξη που αισχρά εξαπατήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές».

«Η ευθύνη μας κυρίως απέναντι στις νέες και στους νέους, στις επόμενες γενιές που θα κληθούν να πάρουν στις δικές τους πλάτες το μέλλον αυτού του τόπου», πρόσθεσε.

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

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην αναγκαστική καθυστέρηση που προκάλεσε η πανδημία στην πραγματοποίηση του συνεδρίου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «ίσως το Συνέδριο να γίνεται τελικά σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που είχαμε» όταν είχε εξαγγελθεί.

«Η διαρκώς εντεινόμενη κλιματική κρίση, η πανδημία, ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση διαμορφώνουν έναν περιβάλλον αλλεπάλληλων κρίσεων και πρωτόγνωρων προκλήσεων. Αλλά σε αυτό το δυστοπικό περιβάλλον μεγαλώνουν και οι ευθύνες των δυνάμεων της Προόδου που υπερασπίζονται το όραμα μιας κοινωνίας ελευθερίας και ισότητας», είπε, δίνοντας το στίγμα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τα «πυρά» στον Μητσοτάκη και οι δεσμεύσεις του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «Ιδιοκτήτες της χώρας είναι οι πολίτες της και όχι οι ολιγάρχες της και οι πολιτικοί τους εκφραστές, οι πορφυρογέννητοι της εξουσίας. Αυτή είναι η βεβαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενός κόμματος όχι συζύγων της εξουσίας, αλλά εραστών της δικαιοσύνης».

Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και «κατακεραύνωσε» προ ημερών, σχολίασε ότι: «δεν είναι ένας άνθρωπος που προκαλεί ατυχία αλλά που ασπάζεται ατυχείς πολιτικές. Είναι ο πρωθυπουργός - εργολάβος που από την πρώτη στιγμή γνώριζε απολύτως ποια δουλειά έπρεπε να κάνει. Ποιοι τον ανέδειξαν και τον στήριξαν, για ποιους ήρθε να κυβερνήσει», ανέφερε.Για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Όταν αναλάβαμε, πορευτήκαμε με τη δύναμη της πίστης στο δίκιο. Ο Δαυίδ απέναντι στον Γολιάθ των δανειστών και τη διαφθορά εντός της χώρας. Σήμερα όμως γνωρίζουμε ποιες είναι οι μάχες που μπορούμε να κερδίσουμε και πώς θα τις κερδίσουμε».

«Δεσμεύομαι ότι το πρώτο μας μέλημα θα είναι να καταργήσουμε τους νόμους της εκμετάλλευσης των πολλών από ελάχιστους. Της διανομής των ιματίων του κράτους. Του ρουσφετιού, των golden boys, των χορηγών και χορηγούμενων, των ευεργετούμενων με χρήματα του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι 5+1 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα:

  • Η προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.
  • Η ανάκτηση της εργασίας.
  • Η στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και του Αγροτικού κόσμου.
  • Η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
  • Η νέα γενιά
  • Αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου.
  • Το μήνυμα στο τέλος

Ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της ομιλίας του έστειλε σαφές μήνυμα ενόψει των επόμενων εκλογών. «Απλώνουμε το χέρι σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Να ξεπεράσουμε προβλήματα του παρελθόντος που μας πλήγωσαν. Τους καλώ λοιπόν να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Εμείς είμαστε βιβλίο ανοιχτό. Ούτε αποκλείουμε αλλά ούτε και μπορούμε να περιμένουμε κανένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Σας καλώ να ανοίξουμε χωρίς φόβο και προκαταλήψεις το κόμμα στην κοινωνία. Να γίνουμε ένα κόμμα-μικρογραφία της κοινωνίας που οραματιζόμαστε. Να γίνουμε η αλλαγή που οραματιζόμαστε. Γιατί πάλι σε εμάς έλαχε ο κλήρος να βγάλουμε τη χώρα και τον λαό από τα δύσκολα», ανέφερε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: