Νανά Παλαιτσάκη: «Για να δικαιωθείς ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πρέπει να είσαι ακρωτηριασμένη ή νεκρή»

March 24, 2022

Νανά Παλαιτσάκη: «Για να δικαιωθείς ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πρέπει να είσαι ακρωτηριασμένη ή νεκρή»





Η Νανά Παλαιτσάκη με την παρουσία της δικηγόρου της, Αντιγόνης Βαφείδου μίλησε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη έξω από τα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα σήμερα εκδικαζόταν η υπόθεση σχετικά με την κατηγορία σε βάρος πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και απειλές.

Νανά Παλαιτσάκη: Τι δήλωσε στις κάμερες η δημοσιογράφος για την υπόθεση

Η δημοσιογράφος δήλωσε: «Έχω κληθεί ως μάρτυρας για ένα θέμα ενδοοικογενειακής βίας, στην οποία υπήρξα θύμα και φυσικά είναι η ώρα της δικαιοσύνης. Δεν είχα αναφερθεί ποτέ στην ουσία της υπόθεσης. Υπήρξα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, υπήρχε απειλή κατά της ζωής. Τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας δεν μπορούν να δικαιωθούν εύκολα νομικά. Για να δικαιωθείς ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πρέπει να είσαι ακρωτηριασμένη ή νεκρή. Το λέω σε γυναίκες και σε όσους ακούνε, να μην ντρέπονται γιατί αυτός που πρέπει να ντρέπεται είναι το θύμα».

«Η κίνησή μας είναι συμβολική, θα πρέπει το κάθε θύμα να αφήσει το σκοτάδι να βγει στο φως, να μην υπάρχει φόβος. Είναι σημαντικά τα στοιχεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η δικαιοσύνη προκειμένου να πέσει βαρύς ο πέλεκυς στον θύτη και να τιμωρούνται αυτές οι πράξεις. Εμείς έχουμε προσκομίσει τα στοιχεία και η δικαιοσύνη θα αποφασίσει εάν είναι μία απλή διένεξη μεταξύ του ζευγαριού ή εάν έχουν συμβεί ποινικά κολάσιμες πράξεις», δήλωσε η δικηγόρος της δημοσιογράφου, Αντιγόνη Βαφείδου.

Νανά Παλαιτσάκη: Η μήνυση του πρώην συντρόφου της

Ο δικηγόρος του πρώην συντρόφου της Νανά Παλαιτσάκη, Χάρης Κατσιβαρδάς, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την υπόθεση.

«Πρόκειται για μία αμιγώς ιδιωτικής φύσεως, έναν ερωτικό δεσμό που κατέληξε άδοξα με αυτές τις ποινικές διαστάσεις. Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα Τετάρτη στις 11.00, όμως άκουσα την κ. Παλαιτσάκη και το θέμα είναι ότι ακόμα και ο εντολέας μου εξακολουθεί να εκτιμά ότι οι κατηγορίες είναι παντελώς ανυπόστατες και είναι προϊόν μίας ποινικοποίησης ενός ερωτικού δεσμού. Ουδέποτε διέπραξε αυτά που κατηγορείται», σχολίασε ο κ. Κατσιβαρδάς.

«Δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε τον ερωτικό δεσμό και να να αξιολογηθούν ποινικά κάποιες συμπεριφορές οι οποίες, ενδεχομένως να διατυπώθηκαν στο πλαίσιο αγανάκτησης ή ψυχικής ορμής. Στο πλαίσιο του ερωτικού πάθους είναι μία ένταση που δεν είναι ποινικά αξιολογήσιμη. Η απόσταση από την αντιπαράθεση μέχρι το ποινικά κολάσιμο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό», πρόσθεσε.

Η κ. Παλαιτσάκη προδόθηκε από αυτά που λέει. Είναι άλλο να προσπαθούμε να ποινικοποιήσουμε μία ιδιωτικής φύσεως διαφορά με αναπόδεικτα στοιχεία ή να επιδιώξουμε να συμψηφίσουμε κάποια γεγονότα χάριν τηλεθέασης ή να εργαλειοποιήσουμε μία προσωπική μας κατάσταση», κατέληξε λέγοντας ο κ. Κατσιβαρδάς.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: