Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις φλόγες ξανά το Χάρκοβο – Συνεχίζεται η πολιορκία σε Κίεβο, Μαριούπολη και Οδησσό (Βίντεο) – Κόσμος

March 20, 2022

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με το Χάρκοβο να βρίσκεται υπό πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις από τις πρώτες μέρες της εισβολής.



Μάλιστα, υπό πολιορκία συνεχίζουν να είναι όλες οι μεγάλες πόλεις «κλειδιά» της Ουκρανίας, Κίεβο, Οδησσός και Μαριούπολη.

Survivor 5: Στην ίδια ομάδα Μυριέλλα και Κατσαούνης - Οι αγκαλιές και τα φιλιά στην παραλία

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor 5: Στην ίδια ομάδα Μυριέλλα και Κατσαούνης - Οι αγκαλιές και τα φιλιά στην παραλία

Σύμφωνα με τον Όλεγκ Σινεγκούμποφ, διοικητή της Περιφέρειας του Χάρκοβου, ένα κοριτσάκι εννιά ετών σκοτώθηκε μετά από βομβαρδισμό. Παράλληλα, δεκάδες άδεια παιδικά καροτσάκια τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης Λβιβ, για να τιμηθεί η μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν στη χώρα, μετά τη ρωσική εισβολή.

Τι γίνεται με τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Συνολικά 6.623 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πόλεις της Ουκρανίας μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων σήμερα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος.

Πρόκειται για πολύ λιγότερους από τους 9.000 που κατάφεραν να διαφύγουν την Παρασκευή.

Ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσίευσε ότι 4.128 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.

Μακελειό στο Μικολάιβ - Δεκάδες νεκροί

Συνεχίζεται η φρίκη στην πόλη Μικολάιβ, στη νότια Ουκρανία, μετά από νέο ρωσικό «χτύπημα» που δέχτηκε. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι βομβάρδισαν στρατώνες στην ουκρανική βάση της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ,όπου βρίσκονταν στρατιώτες και πολίτες που εκπαιδεύονταν, με συνέπεια να σκοτωθούν περίπου 80 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 200.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ολεξάντρ Σένκεβιτς επιβεβαίωσε το «χτύπημα», προσθέτοντας πως «έγινε από κοντινή απόσταση, προφανώς από τη Χερσώνα, επομένως δεν υπήρχε χρόνος να ηχήσουν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής». «Δεν είχαμε αντιαεροπορικό συναγερμό, επειδή μας επιτέθηκαν από την περιοχή Χερσώνα, και απλά δεν είχαμε χρόνο να ενεργοποιήσουμε το σύστημα προειδοποίησης» σημείωσε.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι όταν ο κίνδυνος προέρχεται από την Κριμαία, οι Ουκρανοί έχουν χρόνο να ενεργοποιήσουν το σύστημα αντιαεροπορικής προειδοποίησης, αλλά όταν η επίθεση εκτελείται σε κοντινή απόσταση, το σύστημα δεν προλαβαίνει να λειτουργήσει.

 Μακελειό στο Μικολάιβ


Πηγή

Διαβάστε επίσης: