10χρονος μάζεψε χρήματα για να βοηθήσει νήπιο με εγκεφαλική παράλυση

March 19, 2022

10χρονος μάζεψε χρήματα για να βοηθήσει νήπιο με εγκεφαλική παράλυση

Ένας 10χρονος κατάφερε να δώσει ένα μάθημα ζωής στον κόσμο συγκεντρώνοντας ένα χρηματικό ποσό για να πάρει μία ειδική καρέκλα για έναν 3χρονο.

Ο μικρός Carson παλεύει με αρκετά προβλήματα υγείας από τότε που γεννήθηκε πρόωρα μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 12 ημερών. Το αγοράκι, που σήμερα είναι 3 ετών, διαγνώστηκε με μία κληρονομική ασθένεια των νεύρων πριν γεννηθεί, ενώ πάσχει και από σπαστική εγκεφαλική παράλυση.

Η εγκεφαλική παράλυση επηρεάζει και τα τέσσερα άκρα του. Έχει αναπηρικό καροτσάκι, αλλά εκτός από το ότι είναι άβολο να κάθεται σε αυτό για πολύ ώρα, είναι και επικίνδυνο καθώς παρουσιάζει ξαφνικούς σπασμούς και στρέφει το σώμα του προς τα πίσω, αναφέρει η μητέρα του.

Η ιδανική λύση για την περίπτωση του Carson είναι μια ειδική καρέκλα, η οποία στοιχίζει περίπου 1.500 ευρώ, αλλά η ασφαλιστική εταιρεία δεν καλύπτει τα έξοδα και οι γονείς του αδυνατούσαν να την αγοράσουν.

Πέρσι τον Φεβρουάριο, λίγο πριν τα 3α γενέθλια του γιου της, η μαμά του Carson γνώρισε τη μαμά του 10χρονου Cole, ο οποίος μάλιστα παραβρέθηκε στα γενέθλια του νέου του φίλου.

Όταν ο 10χρονος έμαθε για την καρέκλα που χρειάζεται ο Carson, προθυμοποιήθηκε να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά της. Οργάνωσε μια φιλανθρωπική δημοπρασία και πολύ σύντομα είχε στα χέρια του το ποσό που χρειαζόταν, κι ακόμα παραπάνω!

Η μαμά του Carson είπε συγκινημένη πως της ζεσταίνει την καρδιά να γνωρίζει ότι υπάρχουν τόσο γενναιόδωροι άνθρωποι εκεί έξω και πως είναι ευγνώμων στο 10χρονο αγόρι αλλά και όλους όσους βοήθησαν να συγκεντρωθούν τα χρήματα. «Τώρα μπορεί να κάθεται στην καινούρια του καρέκλα χωρίς να κινδυνεύει, νιώθω πραγματική ευγνωμοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: