Πάτρα: Τα τρία πιθανά σενάρια για τον θάνατο των παιδιών – Πλησιάζει στο τέλος το θρίλερ

March 18, 2022

Πάτρα: Τα τρία πιθανά σενάρια για τον θάνατο των παιδιών – Πλησιάζει στο τέλος το θρίλερ

Πλησιάζει στο τέλος το θρίλερ
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα όσα έρχονται «στο φως».
Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων ανέφερε τα πιθανά σενάρια για τον θάνατο των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Απαντώντας σχετικά με την προ ολίγων ημερών για την ασφυξία, είπε στο MEGA ότι «οι γιατροί έχουμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και όλα όσα λέμε πρέπει να τα στηρίζουμε σύμφωνα με τα διδάγματα της επιστήμης. Το μόνο που έκανα στην ανάρτησή μου ήταν να υποστηρίξω βιβλιογραφικά ένα από τα σενάρια που είναι πιθανό σε αυτή την υπόθεση, και με το οποίο συνάδουν τα ευρήματα που έχουμε, και είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου».

Ο κ. Λέων υποστήριξε ότι «αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι και η Τζωρτζίνα και το πρώτο παιδί είχαν νοσηλευτεί. Τα είχαν δει πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί διέγνωσαν τις νόσους που πραγματικά είχαν αυτά τα παιδιά» και πρόσθεσε ότι «έχουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. […] Έχουμε και δύο μικρές τραυματικές περιοχές, που έχουν σχέση με τη μύτη και το στόμα και στις δύο περιπτώσεις. Νομίζω ότι πρέπει και αυτές να συνεκτιμηθούν».


Σχετικά με τα πιθανά σενάρια για τους θανάτους των παιδιών, ο κ. Λέων τόνισε και είπε τα εξής:
«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο (θυμίζω ότι το παιδί είχε νοσηλευτεί), το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση (οι μέχρι στιγμής τοξικολογικές εξετάσεις είναι καθαρές) και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου».

Ο κ. Λέων υποστήριξε ακόμη ότι «υπάρχουν τέσσερις πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα δώσουν την επιστημονική εξήγησή τους».

«Οι εξετάσεις του τρίτου παιδιού είναι σημαντικές. Για να πάρουμε το καλό σενάριο, ότι έχουμε παθολογικό υπόβαθρο σε τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί και γενετικά. Αν βρούμε στο τρίτο παιδί κοινή πάθηση με τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να γίνουν γενετικές εξετάσεις» σημείωσε ο κ. Λέων.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: