«Τύμπανα» Γ' Παγκοσμίου Πολέμου; Δήλωση-φωτιά Μπάιντεν: «Ο Πούτιν είναι ένας δολοφόνος, δικτάτορας και κακοποιός!» (video) – Κόσμος

March 18, 2022

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως ένα δολοφόνο, δικτάτορα και κακοποιό, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.



Θυμίζουμε άλλωστε, πως και χθες (16/3) τον είχε αποκαλέσει εγκληματία πολέμου για πρώτη φορά.

Survivor spoiler 17/03: Επιστρέφουν στο Survivor 5 Βαλάντης, Κάτια, Μπέλλος κ.α.! Βόμβα Ατζούν

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 17/03: Επιστρέφουν στο Survivor 5 Βαλάντης, Κάτια, Μπέλλος κ.α.! Βόμβα Ατζούν

Σε γεύμα στο Καπιτώλιο για τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου, ο Μπάιντεν είχε επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Μίχολ Μάρτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα έχετε την Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία να στέκονται μαζί ενάντια σε έναν δολοφόνο δικτάτορα, έναν αγνό κακοποιό που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον του λαού της Ουκρανίας.

Η Ιρλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται. Για πρώτη φορά η Ιρλανδία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Έρχεται Ευρώπη ο Τζο Μπάιντεν - Θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με φόντο την εμπόλεμη σύρραξη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με την παγκόσμια κοινότητα να ανησυχεί για ανάφλεξη και σε άλλες περιοχές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει πιθανότητα στη Σύνοδο Κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου, με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η πιθανότερη ημερομηνία άφιξης του κ. Μπάιντεν στη Γηραιά Ήπειρο είναι η 23η Μαρτίου. Παράλληλα, νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοινώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ήδη από χθες Δευτέρα είχαν «φουντώσει» τα σενάρια που μιλούσαν για επικείμενη επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη λόγω της επείγουσας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου θα γίνει σε συνέχεια των επισκέψεων κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησής του, όπως της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στην Ευρώπη. Σημειώνεται πως η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συντονίζεται με τους εταίρους της στο NATO και τους ευρωπαίους συμμάχους της.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: