Φωνάζει ότι μολύνθηκες: Το σημάδι στο μάτι που δείχνει ότι μάλλον νοσείς ασυμπτωματικά με Όμικρον

March 18, 2022

Φωνάζει ότι μολύνθηκες: Το σημάδι στο μάτι που δείχνει ότι μάλλον νοσείς ασυμπτωματικά με Όμικρον

Όταν πρωτοεμφανίστηκε η Covid-19, οι ειδικοί προειδοποιούσαν τον κόσμο για τρία βασικά συμπτώματα, αλλά με την ανάδυση νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2 εμφανίστηκαν και πολλά νέα συμπτώματα της νόσου.

Οι κλασικές τρεις ενδείξεις ότι κάποιος έχει μολυνθεί με τον κορωνοϊό είναι ο υψηλός πυρετός, ένας νέος, επίμονος βήχας και ανοσμία, ή παροσμία και αγευσία. Ωστόσο, σε αντίθεση με προηγούμενες παραλλαγές, η Όμικρον συνοδεύεται από συμπτώματα που επηρεάζουν διάφορα όργανα του σώματος. Κι ενώ συνεχίζονται οι μελέτες για την μετάλλαξη αυτή, η Βρετανίδα γενική γιατρός, δρ. Νίνα Άσλαμ, υπογραμμίζει ότι όσοι έχουν μολυνθεί από την Όμικρον δεν αποκλείεται να εμφανίσουν επιπεφυκίτιδα!

Η επιπεφυκίτιδα ή ροζ μάτι είναι η φλεγμονή του επιπεφυκότα είναι η λεπτή μεμβράνη που καλύπτει το εσωτερικό των βλεφάρων.


«Μια προκαταρκτική μελέτη -που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους- δείχνει ότι η παραλλαγή Όμικρον διαθέτει μεγαλύτερη σε σύγκριση με τη Βήτα ή τη Δέλτα ικανότητα πρόσδεσης στους υποδοχείς ACE-2, πράγμα που σημαίνει ότι η επιπεφυκίτιδα μπορεί να είναι σύμπτωμα της Όμικρον», δήλωσε η Άσλαμ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το αμερικανικό CDC και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν αναφέρουν την επιπεφυκίτιδα ως σύμπτωμα της Όμικρον η οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή του ιού.

πηγη: instanews.gr

Διαβάστε επίσης: