Τους είπαν πως η κόρη τους δεν θα περπατήσει ποτέ και σήμερα κάνει τα πρώτα της βήματα

March 16, 2022

Τους είπαν πως η κόρη τους δεν θα περπατήσει ποτέ και σήμερα κάνει τα πρώτα της βήματα

Την ιστορία για το πρόβλημα που έχει η κόρη της εκ γενετής αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνη εξομολογείται η Michelle.

Ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε με δισχιδή ράχη και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, ενώ βρισκόταν ακόμα μέσα στη μήτρα της μητέρας του, αψήφησε τους γιατρούς που έλεγαν ότι θα μείνει παράλυτη και τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα.

Η μητέρα της μικρής Lacey ήταν 20 εβδομάδων έγκυος, όταν έπειτα από μια εξέταση, έλαβε τα άσχημα νέα για την κατάσταση της κόρης της. Οι γιατροί μάλιστα, τής πρότειναν να διακόψει την κύηση, αλλά η Michelle, παρά τη στενοχώρια της, συνέχιζε να πιστεύει σ’ ένα θαύμα.

«Στην εξέταση είδαν ότι το κεφάλι του μωρού είχε σχήμα λεμονιού. Αυτό σημαίνει ότι ότι η βλάβη της σπονδυλικής στήλης τραβούσε το εγκεφαλικό στέλεχος και έκανε το κεφάλι της να έχει λάθος σχήμα», είπε ο πατέρας της Lacey.

Υπήρχε επίσης μια μεγάλη φυσαλίδα σε ένα τμήμα της σπονδυλικής της στήλης. Ο σπονδυλικός σωλήνας ενός μωρού με δισχιδή ράχη δεν κλείνει εντελώς κατά την ανάπτυξή του, αφήνοντας τον νωτιαίο μυελό εκτεθειμένο από ένα πρώιμο στάδιο της εγκυμοσύνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αλλαγές στον εγκέφαλο, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς που σχετίζονται με το τραύμα στα νεύρα στο κάτω μέρος του σώματος.

«Ήταν ο απόλυτος εφιάλτης, αλλά εξακολουθούσαμε να ελπίζουμε. Ελπίζαμε ότι ήταν η λιγότερο σοβαρή μορφή της πάθησης μέχρι να κάνουμε περισσότερες εξετάσεις», συμπλήρωσε η μητέρα.
κόρη

Η κόρη μου γεννήθηκε με καισαρική αλλά παρέμεινε στη ΜΕΘ

Αφού αρνήθηκαν να χάσουν την κόρη τους, οι γονείς της Lacey επέλεξαν μια ριψοκίνδυνη χειρουργική επέμβαση διάρκειας τρεισήμισι ωρών για να διορθώσουν την τρύπα στη σπονδυλική της στήλη ενώ ήταν ακόμη στη μήτρα. Μπορεί η εγχείρηση να στέφθηκε με επιτυχία όμως το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης της η Michelle το πέρασε μέσα στον φόβο και την αβεβαιότητα. Ακόμη, είχε αυστηρές εντολές από τους γιατρούς να παραμείνει στο κρεβάτι μέχρι να γεννήσει.

Το μωράκι της γεννήθηκε με καισαρική τομή στις 20 Ιουλίου 2020 και αμέσως μεταφέρθηκε στη ΜΕΝΝ. «Όταν την είδα, ήταν διασωληνωμένη. Κάτι δεν πήγαινε καλά με τα πόδια της. Τα πέλματά της βρίσκονταν δίπλα στο πρόσωπό της. Φοβήθηκα πολύ», δήλωσε η μητέρα.

Η Lacey άρχισε να κινεί τους αστραγάλους της και το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της από νωρίς, αλλά της πήρε πολύ χρόνο για να μπορέσει να τραφεί μόνη της, πράγμα που σημαίνει ότι παρέμεινε στη ΜΕΘ νεογνών για 18 ημέρες.

Τους πρώτους τρεις μήνες την παρακολουθούσαν τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά τώρα, στους 19 μήνες, μιλάει και μαθαίνει να περπατάει παρά το γεγονός ότι οι γιατροί πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρει.

Βέβαια, η μικρούλα είναι μερικώς παράλυτη από τη μέση και κάτω και αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να χρειάζεται βοήθεια για να πηγαίνει στην τουαλέτα. Ωστόσο, κάνει πολλά μόνη της!

Η Michelle δήλωσε: «Πριν από τη γέννηση, μας είπαν ότι η κόρη μας θα είχε “κακή ποιότητα ζωής“.
Ο γιατρός είπε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην μπορέσει ποτέ να φάει, να αναπνεύσει χωρίς βοήθεια, να μιλήσει, να σταθεί ή να περπατήσει. Κάνει περισσότερα από όσα φανταζόμασταν. Στέκεται για ώρα μόνη της. Μπορεί μάλιστα να σκαρφαλώσει και στον καναπέ».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: