Συγκλονίζει η Ελένη Μενεγάκη: «Το κομμάτι "θάνατος" δεν μου είχε περάσει, μέχρι πρόσφατα, ποτέ από το μυαλό»

March 14, 2022

Συγκλονίζει η Ελένη Μενεγάκη: «Το κομμάτι "θάνατος" δεν μου είχε περάσει, μέχρι πρόσφατα, ποτέ από το μυαλό»





Την Κατερίνα Λέχου υποδέχτηκε η Ελένη Μενεγάκη στο πλατό της εκπομπής της, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την παράσταση που συμμετέχει στο Εθνικό Θέατρο, τις προηγούμενες εμφανίσεις της στην τηλεόραση και τα μελλοντικά της σχέδια.

Αναφορικά με τις συνθήκες των τελευταίων ετών και την πανδημία του κορωνοϊού, η Κατερίνα Λέχου τόνισε πως θεωρεί αρκετά ασφαλές το θέατρο, όπου όλοι φορούν μάσκα.

«Το θέατρο είναι ασφαλές, θεωρώ λιγότερο ασφαλές το εστιατόριο. Στους εσωτερικούς χώρους, στο θέατρο θα κάτσεις με τη μάσκα σου να δεις την παράσταση, ενώ στο εστιατόριο θα πρέπει να τη βγάλεις» πρόσθεσε.

Επίσης, η ηθοποιός αναφέρθηκε στο ψυχολογικό θρίλερ «42οC» που συμμετείχε, τονίζοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε τέτοιο ρόλο στην τηλεόραση.

«Κοιτάω πάντα πρώτα το σενάριο, τη μεγάλη εικόνα. Το δάσος, όχι το δέντρο και το δάσος ήταν ωραίο, ενώ το δέντρο ήταν υπέροχο. Το διαφορετικό με θέλγει έτσι κι αλλιώς, τρελαίνομαι, είναι πρόκληση» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η Κατερίνα Λέχου μίλησε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί φέτος στο Εθνικό Θέατρο, το «Πονηρό Πνεύμα» του Νόελ Κάουαρντ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά.

«Είναι μια μαύρη μεταφυσική κωμωδία» σημείωσε η ηθοποιός, τονίζοντας ότι η παράσταση μεταφέρει τον θεατή εν μέσω πολέμου, το 1941, όπου κάποιοι φίλοι αποφασίζουν να καλέσουν ένα εκκεντρικό μέντιουμ, με αποτέλεσμα να «επιστρέψει» το ενοχλητικό φάντασμα μιας πρώην συζύγου του πρωταγωνιστή.

«Είναι σκοτεινή κωμωδία, γιατί όταν το κυρίως θέμα είναι η άλλη πλευρά, αν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο» ανέφερε η Κατερίνα Λέχου, τονίζοντας πως «η ζωή και ο θάνατος είναι αδελφάκια» και συμπληρώνοντας πως «ο θάνατος καθορίζει τη ζωή, βεβαίως εμάς τους ανθρώπους μας φοβίζει η αρρώστια, η παρακμή, η μοναξιά».

Μενεγάκη: «Το κομμάτι “θάνατος” δεν μου είχε περάσει, ποτέ από το μυαλό»

Σε εκείνο το σημείο η Ελένη Μενεγάκη εκμυστηρεύτηκε στην καλεσμένη της:

«Το κομμάτι θάνατος δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό. Μέχρι πρόσφατα. Τα τελευταία 2-3 χρόνια που αρχίζουν και φεύγουν από τον περίγυρό μας διαφορετικών ηλικιών άνθρωποι, είναι η πρώτη φορά που αρχίζω και το συνειδητοποιώ. Έχει να κάνει και με την ηλικία βέβαια.

Αρχίζεις και συνειδητοποιείς πως πραγματικά σε αυτόν τον κόσμο και να θέλουμε δε μπορούμε να κάτσουμε για πάντα. Ο καθένας μας έχει τον χρόνο του, τη διαδρομή του, και κάποια στιγμή που θα φύγει. Δεν είναι ότι εύκολα συζητάς για τον θάνατο» είπε η Ελένη Μενεγάκη.

«Δεν συζητάς εύκολα για το θάνατο, αλλά δεν μπορείς να το απεμπολήσεις τελείως από το μυαλό σου, σαν να μην υπάρχει, γιατί αυτό θα κάνει πιο ωραία τη ζωή σου. Αν ξέρεις ότι έχεις ένα μέσο όρο 80 χρόνια στη ζωή σου, θα σκεφτείς πώς μπορώ να κάνω αυτά τα χρόνια να είναι σημαντικά» της απάντησε η ηθοποιός, με την Ελένη Μενεγάκη να αναρωτιέται: «Και αν όμως ούτως ή άλλως αύριο περάσω τον δρόμο και με πατήσει ένα αμάξι, αν το ξέρω από σήμερα, με βοηθάει κάπου;».

«Θα είναι σημαντική η κάθε σου στιγμή πριν φύγεις. Την κάνει σημαντική και όμορφη τη ζωή η γνώση του θανάτου» σημείωσε η Κατερίνα Λέχου.

«Έλα όμως που δεν μου ακούγεται καλά στο αφτί» ανταπάντησε η παρουσιάστρια του Mega.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: