Οι τελευταίες ώρες του Δημήτρη Κοντομηνά: Είχε τραχειοστομία δε μπορούσε να μιλήσει, έφυγε ζωντανός όχι φυτό

March 14, 2022

Οι τελευταίες ώρες του Δημήτρη Κοντομηνά: Είχε τραχειοστομία δε μπορούσε να μιλήσει, έφυγε ζωντανός όχι φυτό

Στην Ύδρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου.

Ο προσωπικός γιατρός του, Δημήτριος Λινός μίλησε στο «Πρωινό» και τον Ισίδωρο Φίκαρη, αποκαλύπτοντας τις τελευταίες συγκλονιστικές στιγμές του επιχειρηματία.

«Εγώ τον Δημήτρη Κοντομηνά τον γνώρισα στην τελευταία φάση ζωής του, τα 3-4 τελευταία χρόνια, όταν ήδη υπήρχαν τα σημάδια μίας σοβαρής ασθένειας. Σε αυτό το διάστημα γνώρισα τον Κοντομηνά από διάφορες απόψεις. Ήταν επιλεκτικός, σε κάποια φάση στο νοσοκομείο που είχε επικοινωνία ήρθε ένας πολιτικός για να του μιλήσει και ο Κοντομηνάς του είπε ότι δεν τον ξέρει.

Η τηλεόραση ήταν πάντοτε ανοιχτή ειδικά στην αρχή. Όταν έμπαινα στο δωμάτιό του, έβλεπε ΑΝΤ1» ανέφερε ο προσωπικός γιατρός του.

«Τα τελευταία 2 χρόνια, η επαφή του με τον κόσμο ήταν μηδενική»

«Τα τελευταία 2 χρόνια, η επαφή του με τον κόσμο ήταν μηδενική. Χρειάστηκε να του κάνουμε τραχειοστομία, δηλαδή τεχνικά δε μπορούσε να μιλήσει. Είναι πολύ σκληρό να είσαι φυλακισμένος στο ίδιο σου το σώμα. Όμως, είχε το μυαλό του, κατά την άποψή του. Η οικογένεια και εμείς δεν είχαμε επιτρέψει να έρθει κανένας να τον επισκεφθεί.

Ο γαμπρός του τον αγαπούσε πολύ και μου είπε «Σας παρακαλώ κ. καθηγητά να τον κοινωνήσετε στη ΜΕΘ». Τον κοινωνώ, γίνεται άλλος άνθρωπος, ήταν Παρασκευή και έφυγα. Περίμενα μέχρι το βράδυ να έχει φύγει. Μου λένε «τι του έκανες του Κοντομηνά»; Ξαναπήγε στο δωμάτιο και έζησε ακόμα έναν μήνα», ανέφερε ο κ. Λινός.

«Όταν τον κοινώνησα, έζησε για ακόμα έναν μήνα. Αυτό ήταν το μεγαλείο, αλλά και το δράμα του. Δεν έφυγε φυτό που λέμε, έφυγε ζωντανός», συμπλήρωσε ο Δημήτριος Λινός για τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Η κηδεία του Δημήτρη Κοντομηνά θα γίνει, την Τρίτη, στην Αθήνα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου υπάρχει και οικογενειακός τάφος.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: