Αλέξης Τσίπρας: «Σας εκλιπαρούμε, προκηρύξτε εκλογές να γλιτώσει η χώρα»

March 12, 2022

Αλέξης Τσίπρας: «Σας εκλιπαρούμε, προκηρύξτε εκλογές να γλιτώσει η χώρα»

Το αίτημα των εκλογών, με τον πλέον επιτακτικό τρόπο, επανέφερε από τη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. “Αλλάξτε και τον εκλογικό νόμο αν θέλετε”.

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

«Τις τελευταίες ημέρες οι Υπουργοί δεν ασχολούνται καν με τα θέματα που αφορούν τα Υπουργεία τους. Έχουν σηκώσει τα μολύβια και ασχολούνται με την οργάνωση της προεκλογικής τους εκστρατείας. Εχετε πάρει απόφαση να δραπετεύσετε. Εμείς σας εκλιπαρούμε: εκλογές τώρα, τον Μάρτιο μην περιμένετε τον Μάιο. Θέλετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο; Αλλάξτε τον. Κάντε ό,τι θέλετε. Εκλογικός νόμος όμως που θα δίνει μπόνους 40 ή 50 έδρες στο δεύτερο κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει. Γιατί δεύτερο κόμμα θα είστε. Λυτρώστε τον λαό από την ανικανότητα, την αναλγησία και την αλαζονεία σας. Κάντε εκλογές το συντομότερο δυνατό για να γλιτώσουμε και να σώσουμε ό,τι σώζετε σε αυτό τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση μιλώντας για κυβέρνηση ατζαμήδων και επικίνδυνων.


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού χαρακτήρισε ατύχημα το ότι κυβέρνησε η Νέα Δημοκρατία κατά την περίοδο της πανδημίας άσκησε κριτική στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ενεργειακή κρίση κατηγορώντας την ότι επιδοτεί την αισχροκέρδεια των παρόχων.

«Ο χειμώνας παρατείνεται και τον Μάρτιο και οι συμπολίτες μας δεν έχουν την δυνατότητα να χαμογελάσουν γιατί δεν μπορούν να θερμανθούν στα σπίτια τους. Είναι αυτοί που δεν έχουν την δυνατότητα να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους. Είναι αυτοί που βλέπουν μια τρομακτική αύξηση στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα, πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ και φεύγουν σκυθρωποί. Είναι οι παραγωγοί που δεν μπορούν να σπείρουν τα χωράφια τους. Και το ερώτημα είναι τι κάνετε; Παρατηρητές είστε;» είπε .


Ο κ. Τσίπρας επανέφερε την πρότασή του για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα λέγοντας :

«Μας λέει η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Αλήθεια; Αφού παρατείνεται και για το 2022 και από ότι μαθαίνουνε θα πάει και το 2023 η διαφυγή από την δημοσιονομική ρήτρα. Τι περιμένετε; Είμαστε οι μόνοι μαζί με την Εσθονία που επί 2 χρόνια δεν κάνουμε αύξηση του κατώτατου μισθού. Γιατί δεν προχωράτε στα αυτονόητα; Εχετε και το θράσος να λέτε ότι αν μειώναμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης θα ευνοούσατε όσους έχουν Καγιέν. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά; Είναι ντροπή αλλά αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετείτε» είπε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: