Champions League: «Βασιλιάς» Μπενζεμά! – Sports

March 10, 2022

Με τον Καρίμ Μπενζεμά να… το γυρίζει μόνος του με ένα απίθανο χατ τρικ σε 17 λεπτά, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 3-1 την Παρί Σεν Ζερμέν, ανέτρεψε το 1-0 του αγώνα των Παρισίων, αλλά και το 0-1 του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», και πέρασε στα προημιτελικά του Champions League.



Ανατροπή "βόμβα" στην οικογενειακή τραγωδία της Πάτρας - Η μεγάλη απόφαση της μητέρας

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Ανατροπή "βόμβα" στην οικογενειακή τραγωδία της Πάτρας - Η μεγάλη απόφαση της μητέρας

Την ίδια στιγμή, η Σίτι και η Σπόρτινγκ Λισαβώνας αναλώθηκαν σε ένα... ανιαρό μάλλον ματς, με το 0-0 να αποτελεί απλά την τυπική διαδικασία της πρόκρισης της αγγλικής ομάδας.

Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν 3-1: Τη «Βασίλισσα» δεν την ξεγράφεις!

Είχε ηττηθεί (0-1) στο πρώτο ματς, είχε σημαντικές απουσίες, βρέθηκε να χάνει ξανά στην έδρα της, ήταν χειρότερη συνολικά σε 3 ημίχρονα. Ε και; Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε μια στιγμή, μία γκάφα του Ντοναρούμα για να γυρίσει το τσιπάκι. Η Βασίλισσα πήρε χατ-τρικ από τον μύθο του club, Καρίμ Μπενζεμά, που άφησε για πάντα πίσω τον Ντι Στέφανο και την Παρί Σεν Ζερμέν για ακόμα μια χρονιά χωρίς κούπα στην κορυφαία διοργάνωση. Σκόραρε και πάλι ο Κιλιάν Μπαπέ για την PSG, σε ένα ματς που ίσως παίξει ρόλο στην απόφαση για το μέλλον του.

Ενθαρρυντικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για την Ρεάλ, η οποία έπαιξε στο αντίπαλο μισό κόντρα σε μια Παρί που προσπαθούσε να βρει τον ρυθμό της. Αυτό όμως δεν άργησε να συμβεί. Η PSG αφού είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 8’ με τον Μπαπέ, άρχισε να νιώθει καλύτερα με την μπάλα, είχε την κατοχή και έπαιζε ανάμεσα στις γραμμές των γηπεδούχων. Την ίδια στιγμή, είχε και ευκαιρίες. Πάλι από αριστερά στο 13’ ο Μπαπέ νικήθηκε από τον Κουρτουά και στο 22’ ο Βέλγος έβαλε stop και στον Νεϊμάρ.

Η Ρεάλ απείλησε στο 25’ με το καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Μπενζεμά που έβγαλε με τα δάχτυλα ο Ντουναρούμα, όμως έβλεπε την Παρί να έχει την κατοχή στο 40%-60% και με τους Μπαπέ - Νεϊμάρ να αλλάζουν συνέχεια θέσεις, να της δημιουργεί πολλά προβλήματα. Στο 31’ Νεϊμάρ και Μέσι είχαν μια συνεργασία από τα παλιά αλλά το σκάψιμο του Αργεντινού δεν ήταν on-target και η ομάδα του Αντσελότι δύο καλές κολλητές φάσεις στο 35’ και το 37’ αλλά καμία από τις κεφαλιές του Μπενζεμά δεν έκανε τη ζημιά.

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

Αυτή, θα γινόταν στη απέναντι πλευρά του γηπέδου. Αφού λίγο νωρίτερα ο Μπαπέ είδε γκολ του να ακυρώνεται για οφσάιντ του Νούνο Μπέντες, στο 39’ πήρε την καταπληκτική μπαλιά του Νεϊμάρ στον χώρο και τιμώρησε τον φόβο του Αλάμπα να πέσει πάνω του εκτελώντας τον Κουρτουά. Το 0-1 ήταν γεγονός για την Παρί και πλέον η Ρεάλ είχε απίστευτα δύσκολο έργο κόντρα σε μια ομάδα που για τρία 45λεπτα είχε δείξει ότι βρίσκεται μια κλάση πάνω.

Ο Αντσελότι έβγαλε Κροος και Ασένσιο και έβαλε Καμαβίνγκα και Ροντίγκο και στιγμές αργότερα, όλο το feeling του αγώνα άλλαξε. Σε μια φάση που οι περισσότεροι Ιταλοί τερματοφύλακες θα είχαν στείλει την μπάλα έξω από το γήπεδο, ο Ντοναρούμα καθυστερήσε τραγικά, έδωσε ουσιαστικά την μπάλα στον Βινίσιους και εκείνος γύρισε στον Μπενζεμά. Μπαμ! Το 1-1 ήταν γεγονός και πλέον το Bernabeu είχε γείρει στην πλάτη της Παρί, που ζούσε και πάλι τον εφιάλτη της ανατροπής.

Στο 64’ η κεφαλιά του Γάλλου φορ πέρασε έξω, στο 73’ ο Βινίσιους δεν έκανε καλό τελείωμα αλλά στο τελευταίο τέταρτο έγιναν απίθανα πράγματα. Στο 76’ ο Μόντριτς πέρασε ανάμεσα από τρεις και έβγαλε στον Βινίσιους, εκείνος κράτησε και επέστρεψε στον Κροάτη, που είχε ακολουθήσει, και εκείνος με μια κάθετη που άφησε καρφωμένη την άμυνα της PSG, βρήκε τον Μπενζεμά. Μπαμ! Για δεύτερη φορά ο Γάλλος νίκησε τον Ντοναρούμα δίνοντας στον αγώνα σκορ παράτασης (2-1).

Μόνο που το έξτρα 30λεπτο δεν θα χρειαζόταν. Απέναντι σε μια άμυνα που είχε πάθει blackout, ο Μπενζεμά στο 78’ πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα και με τρομερό σουτ με το εξωτερικό τίναξε για τρίτη φορά τα δίχτυα του Ντοναρούμα. Το 3-1 ήταν γεγονός για την Ρεάλ, η οποία με την αυτοπεποίθηση στα ύψη διαχειριστηκε άψογα το φινάλε και θα μπορούσε να έχει βάλει ακόμα περισσότερα γκολ σε μια ομάδα που τα μεγάλα αστέρια της δεν ήταν ούτε καν κοντά στο ύψος των περιστάσεων…

Μάντσεστερ Σίτι-Σπόρτινγκ Λισαβώνας 0-0: Ένα ματς που θα ξεχαστεί...

Ευτυχώς η τεχνολογία δίνει πια την δυνατότητα να βλέπεις περισσότερα από ένα παιχνίδια που διεξάγονται ταυτόχρονα. Μοιραία, οι συγκρίσεις ήταν αναπόφευκτες.

Την ώρα που στην Μαδρίτη η μπάλα ανεβοκατέβαινε σε κάθε φάση με 100 χιλιόμετρα την ώρα, στο Μάντσεστερ έβλεπες…. στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα.

Την ώρα που στο «Μπερναμπέου» όλα ήταν στην κόψη του ξυραφιού, κάθε φάση σήμαινε κάτι, στο «Etihad» ότι κι αν συνέβαινε, δεν σήμαινε το παραμικρό, το πρώτο ματς στην Λισσαβόνα είχε λήξει με 5-0.

Κι αυτό ακριβώς ήταν το στοίχημα για τα λιοντάρια: να μην υποστούν δεύτερη συντριβή από την αρμάδα του Πεπ. Βέβαια, η αρμάδα του Πεπ είχε μείνει μόλις με 14 ετοιμοπόλεμους παίκτες πρώτης ομάδας, οι οποίοι το τελευταίο που ήθελαν (με την Premier League να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού) ήταν να πατήσουν το πόδι στο γκάζι, να κουραστούν, να ξοδέψουν δυνάμεις.

Όλο αυτό έφερε ένα ληθαργικό γύρω - γύρω όλοι, με την Μάντσεστερ Σίτι να αλλάζει αμέτρητες πάσες, δίχως να θέλει να αλλάξει τέμπο και την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας να παίζει μονίμως με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα.

Στο πρώτο μέρος είχαμε όλες κι όλες 3 τελικές. Αθροιστικά! Μόνο δύο καλές τελικές από Φόντεν (24’) και Στέρλινγκ (39’) που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Αδάν!

Όχι, ότι στην επανάληψη βελτιώθηκε το θέαμα, οι οπαδοί της Σπόρτινγκ στο πέταλο, ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το ματς. Οι «πολίτες» πίστεψαν ότι βρήκαν το 1-0 με τον Γκάμπριελ Ζεσούς (48’), ωστόσο το VAR έδειξε ότι ο σκόρερ ήταν οφσάιντ, το γκολ δεν μέτρησε ποτέ.

Ήταν τέτοια η βαρεμάρα, που στα μέσα της επανάληψης, ο Γκουαρντιόλα είπε να αλλάξει τερματοφύλακα, μπήκε μέσα ο Σκοτ Κάρσον σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του 36χρονου τερματοφύλακα με την Μάντσεστερ Σίτι.

Το μεροκάματο πάντως το έβγαλε με μία σημαντική απόκρουση σε προσπάθεια του Παουλίνιο (78’), με το παιχνίδι να μένει κολλημένο στο 0-0 ως το τέλος, σε ένα 90λεπτο μαρτύριο της σταγόνας.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον (73’ Κάρσον), Ίγκαν-Ράιλι, Στόουνς, Λαπόρτ (84’ Μπετέ), Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκιντογάν, Μπερνάρντο Σίλβα (46’ Μαχρέζ), Στέρλινγκ, Φόντεν (46’ ΜακΑτι), Ζεσούς.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ: Αδάν, Ινάσιο, Κοάτες, Νέτο (88’ Φεντάλ), Πέδρο Πόρο (78’ Εσγκάιο), Ουγκάρτε, Ταμπάτα, Ρέις, Παουλίνιο (78’ Νούνο Σάντος), Σλιμάνι (88’ Ριμπέιρο), Σαράμπια (58’ Έντουαρντς).

Πηγή: Sdna.gr

Διαβάστε επίσης: