Πόλεμος στην Ουκρανία – Δήλωση-σοκ των Ρώσων: «Έχουμε απόρρητα έγγραφα που δείχνουν ότι το Κίεβο ετοιμαζόταν για επίθεση στο Ντονμπάς» – Κόσμος

March 9, 2022

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έπεσαν στα χέρια του άκρως απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν, κατ’ αυτό, ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση μέσα στον Μάρτιο εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική περιοχή της χώρας.



Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχία για το Τσερνόμπιλ – Χάθηκε κάθε επαφή με τα συστήματα ελέγχου (video)

Survivor spoiler 09/03: "Εγώ δεν είμαι ο φραγκάτος γκόμενος σου"! Σφάχτηκαν Κάτια - Ναυσικά, παρενέβη η παραγωγή

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 09/03: "Εγώ δεν είμαι ο φραγκάτος γκόμενος σου"! Σφάχτηκαν Κάτια - Ναυσικά, παρενέβη η παραγωγή

Το υπουργείο δημοσιοποίησε έξι σελίδες των εγγράφων, που είναι συνταγμένα στα ουκρανικά και μοιάζουν αναφέρονται στις προετοιμασίες μονάδων για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τονίζει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο την αυθεντικότητα και το περιεχόμενο των εγγράφων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτιμήσεις ότι επίκειται μεγάλη επίθεση στο Κίεβο

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται ενώ καταγράφονται εκτιμήσεις πως οι Ρώσοι σχεδιάζουν μεγάλης κλίμακας έφοδο στο Κίεβο. Οι εκτιμήσεις αυτές ενισχύθηκαν όταν το Πεντάγωνο των ΗΠΑ μίλησε για ρωσική κινητικότητα στην περιοχή της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, με μία φάλαγγα που προωθείται προς το Κίεβο από τα βορειοανατολικά, όσο η πρώτη, που κατέβηκε από τα βόρεια, παραμένει ακινητοποιημένη εδώ και πολλές ημέρες έξω από την πόλη.

Οι εκτιμήσεις των Αμερικανών τοποθετούν τη θέση της φάλαγγας αυτής, που ξεκίνησε την προέλασή της, στα 60 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη του Κιέβου. Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies. Σε μια από της εικόνες διακρίνεται κατεστραμμένη γέφυρα στο Ίρπιν, νότια του Αντόνοφ στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας και μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Σύμφωνα δε με το BBC, κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αναφορές για συνεχείς εκρήξεις στην πρωτεύουσα Κίεβο, αλλά και τις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο, δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή αναφέρουν σειρά εκρήξεων, την ώρα που οι σειρήνες της αεράμυνας άρχισαν να ηχούν εκ νέου στο Κίεβο.

Διαβάστε επίσης: