Η Ιωάννα Πηλιχού κατακεραυνώνει τον Λιάγκα: "Με κορόιδευε για την παρενόχληση που βίωσα"

March 8, 2022

Η Ιωάννα Πηλιχού κατακεραυνώνει τον Λιάγκα: "Με κορόιδευε για την παρενόχληση που βίωσα"

Σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, η Ιωάννα Πηλιχού μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη, αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δεν έχει πάει ποτέ στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε σε ένα άσχημο περιστατικό με τον Πέτρο Φιλιππίδη κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», η συζήτηση ξεκίνησε με το σήριαλ, «Ευτυχισμένοι μαζί», που είχε γίνει πολύ μεγάλη επιτυχία.

«Θυμάμαι αμέτρητα πράγματα από το «Ευτυχισμένοι μαζί”. Ήταν μια δουλειά που λάτρεψα. Ο Γιάννης Μπέζος, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και η Κατερίνα Λέχου έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είχαμε ένα πολύ καλό κλίμα» είπε αρχικά η ηθοποιός, η οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκε για το κίνημα του MeToo.

«Έχω δεχτεί και εντός και εκτός δουλειάς σεξουαλική παρενόχληση. Το θετικό του ΜeΤoo είναι, πέρα από τη δικαίωση των θυμάτων, οι θύτες να σκεφτούν διπλά και τριπλά πριν προβούν σε αυτές τις συμπεριφορές. Σε γιατρό και στο σχολείο έχω δεχτεί παρενόχληση από ενήλικο, αλλά και από φίλο των γονιών μου. Μου πήρε πολλά χρόνια να το συζητήσω. Τώρα η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει» σημείωσε η Ιωάννα Πηλιχού.

«Δεν έχω πάει ποτέ στην εκπομπή» του Λιάγκα


Παράλληλα, σχολίασε και την αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα, μετά την αποκάλυψή της για τη σεξουαλική παρενόχληση.

«Πριν χρόνια έδωσα συνέντευξη που είπα για μία σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό στα 19 μου. Την επόμενη ημέρα είδα τον κ. Λιάγκα να κοροϊδεύει στην εκπομπή του όλο το περιστατικό, γιατί εμένα με κυνήγησε αυτός ο γιατρός και το έσκασα, και εκείνη τη στιγμή ένιωσα τόσο άσχημα και σκέφτηκα «τι ήθελα και μίλησα”» εξήγησε.

«Δεν έχω πάει ποτέ στην εκπομπή. Χαίρομαι, που βλέπω ότι τα αντιμετωπίζουν διαφορετικά πια τα γεγονότα, ότι έχουν κάνει στροφή, αλλά εμένα με έχουν αντιμετωπίσει διαφορετικά και δεν δέχομαι να σε κοροϊδεύει κάποιος επειδή έχεις υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, δεν μπορώ να δώσω κανένα ελαφρυντικό» πρόσθεσε.

«Υπήρχαν ονόματα που δεν τα άγγιζες»


Η Ιωάννα Πηλιχού σχολίασε και τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει για τα περιστατικά κακοποίησης στο χώρο του θεάματος.

«Υπήρχαν ονόματα, γενικά, που δεν τα άγγιζες, γιατί είχαν με ένα μαγικό τρόπο το ακαταλόγιστο, τα ΜΜΕ ήταν υπέρ τους. Χαίρομαι που επιτέλους θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν αυτοί οι άνθρωποι» επεσήμανε, ενώ για τη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη είπε:

«Είχα πολύ δύσκολη συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, δε θα ξανασυνεργαζόμουν. Δέχθηκα πολύ υποτιμητική συμπεριφορά. Μια φορά μου είχε πει «βάλε κάνα φόρεμα να θυμηθούμε ότι είσαι γυναίκα» και όταν πήγα να απαντήσω μου είπε να μη μιλάω γιατί «οι νέοι δεν μιλάνε»» δήλωσε.

πηγη: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης: