Κυριάκος Μητσοτάκης: Μια ανάσα πριν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης ο πρωθυπουργός λόγω της στάσης του στο Ουκρανικό

March 8, 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μια ανάσα πριν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης ο πρωθυπουργός λόγω της στάσης του στο Ουκρανικό

Αν υποθέσουμε ότι το όνομα του Αλέξη Τσίπρα ακούστηκε στο Σκοπιανό για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας σοβαρός υποψήφιος.

Επίσης αν σκεφτούμε την πρωτοβουλία του και το θάρρος του απέναντι στην “Ρωσική αρκούδα” τότε γιατί να μην είναι και ο νικητής του πολυπόθητου βραβείου.

Ακόμη και η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα ασχολήθηκε με την Έλληνα πρωθυπουργό και τις κινήσεις του που προκάλεσαν οργή στο Κρεμλίνο.

Το όνομα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ακούγεται πλέον σε όλα τα διεθνή σαλόνια και τους διεθνείς κύκλους καθώς η στάση του τις τελευταίες μέρες στο θέμα της Ουκρανίας έχει εντυπωσιάσει τους πάντες.


Όπως διαρρέει πλέον από συγκεκριμένους κύκλους σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την γενναία και αποφασιστική στάση του θέτει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για το επόμενο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Από την πρώτη στιγμή όπως λένε, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έβαλε το καλό της ανθρωπότητας πάνω και από την ίδια του την χώρα και πήρε δύσκολες αποφάσεις τη στιγμή που ηγέτες μεγαλύτερων και ισχυρότερων χωρών δεν τολμούν να πάρουν.

Τάχθηκε ξεκάθαρα και με σαφήνεια κατά της Ρωσικής Εισβολής γνωρίζοντας ότι έτσι η Ελλάδα θα δεχθεί ισχυρά πλήγματα από τη Ρωσία τόσο οικονομικά που θα αφορούν τον τουρισμό της καθώς εξαρτάται από τους Ρώσους τουρίστες όσο και πολιτικά στην Κύπρο μετά τις αναφορές του Ρώσου ΥΠΕΞ στην κατεχόμενη Κύπρο σαν Βόρεια Κύπρο.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλέον έχει την μοναδική ευκαιρία να βραβευτεί όχι από κάποιο Γερμανικό κρατίδιο όπως άλλοι Έλληνες πρωθυπουργοί αλλά από τον κορυφαίο θεσμό των βραβείων Νόμπελ.

Και η ιστορία να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του, Κυριάκος Μητσοτάκης και να κάνει ακόμη πιο περήφανη την οικογένεια που κυβερνάει την Ελλάδα πάνω από έναν αιώνα.

Το πρόβλημα βέβαια είναι το κόστος που θα έχουν στην χώρα μας οι επιλογές του αλέα μπρος στα κάλλη τι σημασία έχει ο πόνος; Άλλωστε αν πονέσουν κάποιοι θα είναι ο λαός, όχι ο ίδιος.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: