Έριξαν άκυρο στον Δήμαρχο: Επικό άδειασμα της Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων στον Μπακογιάννη για την Ουκρανία

March 5, 2022

Έριξαν άκυρο στον Δήμαρχο: Επικό άδειασμα της Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων στον Μπακογιάννη για την Ουκρανία

Κατά του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη τα «έβαλαν» οι μουσικοί της Δημοτικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τη «θαρραλέα στάση των μουσικών και χορωδών του Δήμου Αθηναίων». Όπως περιγράφει σε ανακοίνωσή της, «η Προσπάθεια της Κυβέρνησης και της δημοτικής Αρχής, μετά την έναρξη του πολέμου, να επιβάλλει στο χώρο του Πολιτισμού ποια έργα θα παίζονται και ποια όχι δεν έγινε δεκτή από τους μουσικούς του Δήμου Αθηναίων. Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους του ΟΠΑΝΔΑ ενάντια στην προσπάθεια συκοφάντησης τους από μηχανισμούς της Δημοτικής Αρχής και όχι μόνο», τονίζει η αντιπολιτευόμενη παράταξη επισυνάπτοντας την σχετική δημοσίευση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

“???????????????????????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????????????????? ???????????? ???????????????????????????????? ???????????? ???????????????????????????? ???????????? ???????????????????? ????????????????????????????????

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους ενάντια στην προσπάθεια συκοφάντησης τους από μηχανισμούς της Δημοτικής Αρχής και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Μπακογιάννης έδωσε εντολή να παιχτεί ο Εθνικός Ύμνος της Ουκρανίας στην έναρξη της προγραμματισμένης συναυλίας της συμφωνικής ορχήστρας και της χορωδίας την Παρασκευή 4/3, χωρίς να ζητήσει τη γνώμη των ιδίων των μουσικών.

Η Προσπάθεια της Κυβέρνησης, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, να επιβάλλει στο χώρο του Πολιτισμού ποια έργα θα παίζονται και ποια όχι δεν έγινε δεκτή από τους μουσικούς του Δ.Α.

Σε συνέλευση τους μετά από πρόβα, δημοκρατικά τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση του Μπακογιάννη και η πρόταση μουσικών, για μια διαφορετική μορφή έκφρασης της αλληλεγγύης τους στα θύματα του πολέμου. Η πρόταση του Δημάρχου ψηφίστηκε μόνο από δύο μουσικούς μέλη της Ορχήστρας απέναντι στην άλλη πρόταση που ψηφίστηκε από 100 περίπου συντελεστές. Το πρώτο βιολί (στην περίπτωση μας τσέλο) στην προσπάθεια συκοφάντησης, έχει αναλάβει μουσικός της ορχήστρας.

Πυρά κατά Μπακογιάννη: ???????? ????????????????????????????????ί????ς ???????? ???????? ????????????ά????????????????

Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε εκτελεστικά όργανα της Πολιτιστικής διπλωματίας. Έχουμε άποψη πάνω στο έργο μας, παλεύουμε αυτό να ενώνει και όχι να διχάζει τους λαούς. Οι εργαζόμενοι έχουμε δικαίωμα να αποφασίζουμε δημοκρατικά. Φασισμός είναι να παρακάμπτεται η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας , για να επικρατήσει η βούληση του ενός. “


Πηγή

Διαβάστε επίσης: