Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα προβλήματα του ζευγαριού και η αίτηση διαζυγίου κοντά στις ημερομηνίες θανάτων

March 2, 2022

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα προβλήματα του ζευγαριού και η αίτηση διαζυγίου κοντά στις ημερομηνίες θανάτων

Τα νέα στοιχεία για τον θάνατο των 3 παιδιών από την Πάτρα

Νέα στοιχεία για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το MEGA, ερωτήματα προκαλούν τα βίντεο που έχει τραβήξει η 33χρονη μητέρα των κοριτσιών, τα οποία άφησαν ξαφνικά την τελευταία τους πνοή, από ανεξήγητη μέχρι στιγμής αιτία, καθώς όσοι τα έχουν δει, αναφέρουν πως δεν απεικονίζεται ούτε ο τρόπος, αλλά ούτε και ο χρόνος έναρξης των επεισοδίων.

Ο λόγος ήταν ότι η μητέρα των κοριτσιών βιντεοσκοπούσε τα επεισόδια μετά την έναρξή τους κι αυτό ήταν που προκάλεσε τον προβληματισμό των γιατρών, οι οποίοι θέλησαν να βάλουν κάμερες στο χώρο που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα.

Παράλληλα, καθοριστικής σημασίας είναι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές για τη χρονική σειρά μερικών συμβάντων, προσπαθώντας να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποια σύνδεση ή πρόκειται απλά για μία ακόμη ανατριχιαστική σύμπτωση…

Συγκεκριμένα:

  • Στις 20 Απριλίου 2021 αποχωρεί ο σύζυγος από την οικογενειακή κατοικία στην Πάτρα, λόγω οικογενειακών προστριβών.
  • Στις 21 Απριλίου 2021 πεθαίνει με αιφνίδιο τρόπο η 7 μηνών Ίριδα.
  • Στις 6 Απριλίου 2021 γίνονται συνεννοήσεις με τους δικηγόρους για την υποβολή του αιτήματος διαζυγίου στο ζευγάρι, ενώ στις 7 Απριλίου 2021 το ζευγάρι ενημερώνει τα μέλη της οικογένειας.
  • Στις 8 Απριλίου 2021 εισάγεται η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ενώ στις 11 Απριλίου 2021 η Τζωρτζίνα παθαίνει ανακοπή, η οποία της προκαλεί ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας βρισκόταν δίπλα στην Τζωρτζίνα και στη σύζυγό του κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς της, μέχρι που άφησε την τελευταία της πνοή.

Γιατρός Τζωρτζίνας: Το 24ωρο εγκεφαλογράφημα δεν κατέγραψε ποτέ κανένα επεισόδιο

Την ίδια ώρα, καθηλωτικές είναι και οι μαρτυρίες των γιατρών όσον αφορά στα μυστηριώδη επεισόδια που παρουσίαζε η 9χρονη Τζωρτζίνα όσο βρισκόταν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου της Πάτρας, λίγες ημέρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως μετέδωσε το MEGA, όλες οι εξετάσεις της ήταν καθαρές, τα αντιεπιληπτικά φάρμακα δεν λειτουργούσαν, ενώ οι γιατροί χαρακτηρίζουν τα επεισόδια σπασμών που περιέγραφε η μητέρα περίεργα, ανεξήγητα και αιφνίδια.

Σημειώνεται ότι κανένας γιατρός η νοσηλευτής δεν ήταν παρών όταν άρχιζαν.

«Είναι περίεργο»

«Θα δικαιούτο αυτό το παιδί να έχει προβλήματα, όμως είναι αρκετά περίεργο ότι τα εμφάνισε αιφνιδίως, μετά από μήνες που ήταν στο σπίτι και δεν έκανε απολύτως τίποτα, όπως έχω πάρει το ιστορικό της Τζωρτζίνας από τη μητέρα και όπως έχει πει και η ίδια στις συνεντεύξεις της. Ξαφνικά μπαίνοντας στο νοσοκομείο αρχίζει να κάνει τέτοιου είδους επεισόδια τα οποία δεν σταμάτησαν με τα αντιεπιληπτικά φάρμακα. Αυτό είναι περίεργο. Όπως είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτά τα επεισόδια δεν καταγράφηκαν ποτέ στη ΜΕΘ Παίδων», είπε η γιατρός της Τζωρτζίνας.

Τα λόγια των γιατρών επιβεβαιώνει και η ίδια η μητέρα.

Η Τζωρτζίνα παρουσίασε το πρώτο επεισόδιο σπασμών 15 ημέρες μετά τον θάνατο της Ιρίδας. Στις 4 Απρίλιου του 2021, έκανε την πρώτη εισαγωγή στο νοσοκομείο και παρά την συνεχή παρακολουθήσει των γιατρών από 4 νοσοκομεία για 9 μήνες, κανείς ποτέ δεν κατάφερε να προσδιορίσει τι προκαλούσε τα προβλήματα στην υγεία της.

«Δεν καταφέραμε ποτέ να προσδιορίσουμε, γιατί συμβαίνουν αυτά τα επεισόδια και τι τα προκαλούσε. Ποτέ δεν ήταν κάποιος γιατρός μπροστά, όταν άρχιζαν οι σπασμοί που περιέγραφε η μητέρα. Η μητέρα καλούσε όταν ξεκινούσε ένα επεισόδιο και στο φάκελο της όλες οι καταγραφές ξεκινούν ως «μας κάλεσε η μητέρα λόγω επεισοδίου». Όταν έφτανα οι γιατροί στο δωμάτιο της είχε πέσει ο σφυγμός της και ήταν ωχρή», πρόσθεσε η γιατρός της Τζωρτζίνας.

Ακόμα και το 24 εγκεφαλογράφημα που έγινε λίγες μέρες πριν το κοριτσάκι καταλήξει, δεν κατέγραψε κανένα επεισόδιο σπασμών, όπως μαρτυρούν οι γιατροί.

«Η 24ωρη καταγραφή με εγκεφαλογράφημα που έγινε στην Τζωρτζίνα, θα μπορούσε ίσως να μας δείξει που οφείλονται αυτά τα επεισόδια, αν είναι επεισόδια σπασμών και το τι συνέβαινε. Από όσο ξέρω το εγκεφαλογράφημα, δεν ανέδειξε επεισόδια σπασμών».

Τα βίντεο, οι κάμερες και η απώλεια συνείδησης

Οι γιατροί στην Πάτρα ιδιαίτερα προβληματισμένοι έβλεπαν την Τζωρτζίνα να μην καταγράφει κανένα επεισόδιο στη ΜΕΘ, παρά μόνο στο μονόκλινο δωμάτιο της, έτσι ζήτησαν από την μητέρα να τραβήξει κάποια βίντεο όταν ξεκινούσαν τα επεισόδια.

«Απ’ ότι φαινόταν από τα μόνιτορ και τα βίντεο που είχαμε, δεν έμοιαζαν ούτε με νευρολογικά, ούτε με καρδιολογικά, γενικώς μας προβλημάτιζε πάρα πολύ η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας. Δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε κάπου. Δεν μπορούσαμε να τα καταλάβουμε και να κατανοήσουμε τον μηχανισμό που τα δημιουργούσε. Και απ’ όσο ξέρω δεν κατέληξαν κάπου ούτε οι γιατροί στην Αθήνα», συμπλήρωσε η γιατρός που είδε τα βίντεο με τα επεισόδια της 9χρονης στο δωμάτιό της, περιγράφοντας ακόμα και απώλεια συνείδησης:

«Όσο ήταν στην Πάτρα και πριν μεταφερθεί στο Αγλαία Κυριακού, κάποια επεισόδια καταγράφηκαν σε βίντεο, όχι όλα όμως γιατί ήταν αρκετά, περισσότερα από 3. Έχω δει ένα – δύο επεισόδια στα βίντεο. Έκανε αρρυθμίες, έπεφτε ο σφυγμός, είχε χαμηλό οξυγόνο, ενώ παρουσίαζε και απώλεια συνείδησης. Χρειάστηκε έντονα ερεθίσματα και η παρέμβαση των γιατρών για να την επαναφέρουν».

Τις τελευταίες μέρες νοσηλείας της στην Πάτρα, οι γιατροί ήταν ανήσυχοι, αν και όλες οι εξετάσεις της εξακολουθούσαν να είναι καθαρές, τα επεισόδια σπασμών συνεχιζόταν. Έτσι άρχισαν να συζητάνε για το αν θα πρέπει να τοποθετήσουν κάμερες στο δωμάτιο, σαν ύστατη προσπάθεια να καταλάβουν τι συμβαίνει στην Τζωρτζίνα.

«Υπήρχε προβληματισμός σε όλους»

«Υπήρχε προβληματισμός σε όλους, για το τι είδους επεισόδια είναι αυτά που συμβαίνουν. Μετά από 3 επεισόδια που είχε κάνει, είχαμε συζητήσει μεταξύ μας, ανεπίσημα, να βάλουμε κάμερες για να μπορέσουμε να δούμε τι προηγείται της έναρξης του επεισοδίου και καθ’ότι αυτά τα επεισόδια παρουσιάζονταν μόνο στο δωμάτιο και ποτέ στη ΜΕΘ. Αλλά μετά αποφασίσαμε να διακομισθεί το παιδί στο Αγλαΐα Κυριάκου και έτσι δεν μεταφέραμε πότε τη σκέψη μας αυτή για την τοποθέτηση καμερών».

Εν τέλει, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Αγλαία Κυραικού, όπου μετά από λίγες μέρες κατέληξε στο δωμάτιο της, στις 29 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο, με τον ιατροδικαστή να αποδίδει τον θάνατο της σε ανακοπή καρδιάς με αδιευκρίνιστα αίτια εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: