Αγόρι εγκαταλείπει το σπίτι του με δάκρυα στα μάτια. «Αφήσαμε τον μπαμπά στο Κίεβο, να βοηθά»

March 1, 2022

Αγόρι εγκαταλείπει το σπίτι του με δάκρυα στα μάτια. «Αφήσαμε τον μπαμπά στο Κίεβο, να βοηθά»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένα αγόρι, που εγκατέλειψε το σπίτι του και άφησε τον πατέρα του πίσω στο Κίεβο, “ραγίζει” καρδιές με τα λόγια του.

Τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου, διότι καλούνται να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην πιο τρυφερή ηλικία.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Γυναικόπαιδα, αποχαιρέτησαν τους άντρες της οικογένειας, οι οποίοι έμειναν πίσω για να πολεμήσουν τις ρωσικές δυνάμεις, αφού οι αρχές διέταξαν άνδρες ηλικίας 18-60 ετών να μείνουν και να αμυνθούν.

Βίντεο που δημοσίευσε ο βρετανικός Guardian δείχνει ένα μικρό αγόρι να αφήνει την πατρίδα και το σπίτι του με δάκρυα στα μάτια.

«Αφήσαμε τον μπαμπά στο Κίεβο και ο μπαμπάς θα πουλάει πράγματα και θα βοηθά τους ήρωές μας, τον στρατό μας, μπορεί ακόμη και να πολεμήσει», υπογράμμισε ο Mark Goncharuk, φεύγοντας από την πρωτεύουσα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 16 παιδιά

Π'ολεμος στην Ουκρανία Πολίνα

Στο μεταξύ, 16 παιδιά έχουν πεθάνει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων η μαθήτρια του Δημοτικού, Πολίνα, ένα χαμογελαστό ξανθό κορίτσι.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής δήμαρχος της Ουκρανικής πρωτεύουσας και μετέδωσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, η Πολίνα δέχθηκε επίθεση από Ρώσους σαμποτέρ στο Κίεβο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η ίδια και ο αδερφός της, ενώ η αδερφή της δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: