Συμβολίζει κάτι πολύ σημαντικό: Άγαλμα από την ελληνική μυθολογία βρίσκεται στους δρόμους της Ιαπωνίας

February 28, 2022

Συμβολίζει κάτι πολύ σημαντικό: Άγαλμα από την ελληνική μυθολογία βρίσκεται στους δρόμους της Ιαπωνίας

Άγαλμα: Τόσο οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, όσο και η ελληνική μυθολογία έχουν προσφέρει πολλά στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Ως ελληνική μυθολογία ορίζεται συγκεκριμένα η αφήγηση των μυθικών ιστορημάτων που δημιουργήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες και αφορούσαν τους θεούς του Ολύμπου και τους ήρωες, τη φύση του κόσμου και τις τελετουργικές πρακτικές της λατρείας τους.

Ορισμένες χώρες υμνούν την ελληνική μυθολογία μέσα από αγάλματα, όπως κι έγινε στο Τόκιο. Στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, υπάρχει το άγαλμα του Προμηθέα, του Τιτάνα που έκλεψε την φωτιά από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους. Το άγαλμα βρίσκεται έξω από τα γραφεία της εταιρίας JX Holdings, δεν βρίσκεται εκεί λόγω της συγκεκριμένης ιστορίας του Προμηθέα.

άγαλμα Τόκιο

Υπενθυμίζουμε πως μετά από αυτήν την πράξη του Προμηθέα, ο Δίας αποφάσισε να κάνει κατακλυσμό ώστε να τιμωρήσει την ασέβεια των ανθρώπων. Ο Προμηθέας το έμαθε και είπε στον ανιψιό του τον Δευκαλίωνα να φτιάξει μια κιβωτό, στην οποία μπήκαν ο ίδιος και η γυναίκα του, η Πύρρα.

άγαλμα Ιαπωνία

Όταν αργότερα τελείωσε ο κατακλυσμός, ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα πήραν το χρησμό από το Μαντείο των Δελφών που τους έλεγε να κλείσουν τα μάτια τους και να πετούν πίσω τους μια πέτρα. Οι πέτρες που πετούσε ο Δευκαλίωνας μεταμορφώνονταν σε άντρες και εκείνες της Πύρρας, σε γυναίκες. Έτσι γεννήθηκε το «Γένος των Ηρώων», που έδωσε ελπίδα και συνέχεια στην ανθρωπότητα.

Το άγαλμα του Προμηθέα στο Τόκιο λοιπόν, συμβολίζει ακριβώς αυτό, την ελπίδα


Πηγή

Διαβάστε επίσης: