Εφιαλτική εκτίμηση Γιάννη Πρασσά: «Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό! Θα ζήσουμε και άλλα κύματα» (Video) – Ελλάδα

February 27, 2022

Αισιόδοξες είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού, καθώς όλα δείχνουν πως βγαίνουμε από την οξεία φάση της. Ο Γιάννης Πρασσάς, διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας, μίλησε στο MEGA Σαββατοκύριακο και τόνισε πως είναι δικαιολογημένο να αποχωριστούμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.«Πράγματι είναι δύσκολο να παραμείνει η πανδημία στο προσκήνιο όταν έχουμε τόσο τραγικές καταστάσεις, όπως στην Ουκρανία. Παρ’ όλα αυτά, οι αρμόδιοι θα πρέπει να ασχολούνται με την πανδημία με την ίδια ένταση, γιατί μπορεί να βγαίνουμε από την οξεία φάση της, όμως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον ιό. Ο ιός είναι κοντά μας και θα ζήσουμε κι άλλα κύματα. Βλέπουμε ότι υπάρχει σταθερή εικόνα αποδόμησης της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Πρασσάς.

Survivor trailer 27/2: «Μαλλιοτραβήγματα» ανάμεσα σε Ευρυδίκη, Μυριέλλα, Ναυσικά και Βρισηίδα - Βόμβα Λιανού στο συμβούλιο (Video)

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor trailer 27/2: «Μαλλιοτραβήγματα» ανάμεσα σε Ευρυδίκη, Μυριέλλα, Ναυσικά και Βρισηίδα - Βόμβα Λιανού στο συμβούλιο (Video)

Ο ίδιος τόνισε πως είναι δικαιολογημένο να βγουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους εσωτερικούς χώρους. Για το εάν θα αποχωριστούμε τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, ο κ. Πρασσάς δήλωσε στο MEGA πως η κάθε χώρα θα πρέπει να το κρίνει ανάλογα με τα δεδομένα της.

Ο κ. Πρασσάς έθεσε τρία ερωτήματα που απασχολούν τους ειδικούς αυτή την περίοδο. Αρχικά, πόσο μπορεί να αντέξει η ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια έναντι της βαριάς νόσησης; Επιπλέον, η φυσική νόσηση πόσο μεγάλη διάρκεια προστασίας θα προσφέρει όσον αφορά την προστασία από επαναμόλυνση από τον ιό; Και τέλος, ποια είναι η πραγματική επίπτωση του long covid και των επαναμβανόμενων νοσήσεων από τον ιό; Τα παραπάνω είναι καίρια ερωτήματα που έχουν προκύψει, είπε, στα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: