Θρίλερ δίχως τέλος στην Πάτρα για τα νεκρά παιδιά: «Η μητέρα μου είπε για την ανακοπή και με έδιωξε…» – Αποκαλυπτική μαρτυρία (Video) – Ελλάδα

February 26, 2022

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη την υπόθεση θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα και τις εξελίξεις γύρω από την έρευνα. Το κύριο ερώτημα παραμένει. Πρόκειται για μία σειρά τραγικών συμπτώσεων; Κρύβεται κάτι πιο σκοτεινό που η έρευνα ίσως καταφέρει να φωτίσει; Παράλληλα, διαβάστε για το άγνωστο οικογενειακό έγκλημα που “άναψε” φωτιές στην υπόθεση



Την πόρτα των έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής αναμένεται να περάσουν πάνω από είκοσι επιστήμονες, γιατροί, ιατροδικαστές και νοσηλευτικό προσωπικό. Από τα χέρια τους πέρασε τόσο το 9χρονο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του, όσο και οι μικρότερες αδελφές της, ο θάνατος των οποίων προηγήθηκε.

Σε ακατάλληλες σκηνές η Ζέτα Μακρυπούλια: Το αποκαλυπτικό βίντεο που έχει ξεχάσει και η ίδια

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Σε ακατάλληλες σκηνές η Ζέτα Μακρυπούλια: Το αποκαλυπτικό βίντεο που έχει ξεχάσει και η ίδια

Καθοριστικές για την πορεία της έρευνας αναμένεται να είναι οι απαντήσεις των τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων που γίνονται από τα δείγματα που ελήφθησαν από την 9χρονη, που πρόσφατα απεβίωσε.

Για τους επιστήμονες από την Πάτρα, θα μεταβεί κλιμάκιο αντρών του Ανθρωποκτονιών, ώστε να λάβει τις καταθέσεις τους. Τελευταίοι θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις οι γονείς και συγγενείς των θυμάτων.

Καθώς η έρευνα εξελίσσεται, έχει δημιουργηθεί και μία σειρά από κρίσιμα ερωτήματα που καλούνται οι Αρχές να βρουν τις απαντήσεις.

Ερωτήματα προκύπτουν και ως προς τον θάνατο της τελευταίας κόρης της οικογένειας, μόλις 6 μηνών. Σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής, ο θάνατός της οφειλόταν σε αγενεσία φλεβοκόμβου. Πρόκειται για μία σπάνια πάθηση που έχει να κάνει με τον εκφυλισμό των κυττάρων που αποτελούν τον λεγόμενο φυσικό βηματοδότη της καρδιάς.

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

Αποκλειστικές πληροφορίες ανέφεραν στο «Φως στο Τούνελ» πως στο πόρισμα αυτό που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, αναφέρεται ως αιτία θανάτου και το πνευμονικό οίδημα, που πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω πώς προκλήθηκε.

Πολύς λόγος έχει γίνει και για το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε δίπλα από το άτυχο κοριτσάκι των έξι μηνών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, αυτό προσκομίστηκε στην ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, δύο μέρες μετά το θάνατο του βρέφους καθώς οι γονείς φέρεται να μην το είχαν εντοπίσει από την πρώτη στιγμή.

Αποκαλυπτική μαρτυρία: Η μητέρα μου είπε για την ανακοπή και με έδιωξε

Μάρτυρας που εντόπισε το «Φως στο Τούνελ» μιλά για τη στιγμή που η 9χρονη έπαθε ανακοπή. «Έρχονταν συνέχεια γιατροί και η μικρή ήταν μονίμως στο μηχάνημα. Ήταν καταβεβλημένη», λέει η μάρτυρας που το παιδί της νοσηλευόταν στο διπλανό δωμάτιο με την αδικοχαμένη Τζωρτζίνα.

Τη στιγμή που άνοιξε την πόρτα για να κατευθυνθεί προς το κυλικείο, ήταν η ώρα που η άτυχη 9χρονη έπαθε την ανακοπή και η μάρτυρας περιγράφει τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της: «Μου φώναξε η μητέρα της ότι έπαθε ανακοπή και έτρεχε να πιάσει το κουδούνι για να χτυπήσει στους γιατρούς. Μου είπε “κάτσε μέσα, μη δει το παιδί σου” και αυτό έκανα. Ήταν πολύ οδυνηρό».

Νωρίτερα, όπως αναφέρει, δεν άκουσε φωνές ή φασαρία, παρά μόνο το μηχάνημα οξυγόνου στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας.

Η μάρτυρας τονίζει πως δεν κατάφερε να γνωρίσει καλά τη μητέρα των τριών κοριτσιών που χάθηκαν τόσο άδικα, όσο καιρό βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο, όπως όμως υποστηρίζει κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχαν, της εκμυστηρεύτηκε ότι είναι χωρισμένη και ότι έχει «χάσει» ήδη δύο παιδιά.

«Όταν έμαθα όλα αυτά που συμβαίνουν, δε θεώρησα ότι μπορώ να δώσω κάποιο φως στην υπόθεση επειδή δεν έζησα πολύ με το κοριτσάκι», κατέληξε.

Μάρτυρας: Ήμουν εκεί και είδα, δεν άκουσα φωνές στο δωμάτιο

Η μάρτυρας που βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο με αυτό της 9χρονης στο παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών, απαντώντας στην Αγγελική Νικολούλη, στάθηκε με λεπτομέρεια στη σκηνή που αντίκρισε όταν άνοιξε την πόρτα.

«Όταν ντυθήκαμε και ανοίξαμε την πόρτα για να βγούμε έξω και να πάμε στο κυλικείο, εκείνη τη στιγμή έτρεχε και πάτησε το κουμπί η μητέρα της μικρής, το πάταγε παρατεταμένα, ήταν σε πανικό και μου λέει “η μικρή έπαθε ανακοπή”. Κι έτσι όπως ήμασταν ντυμένοι μπήκαμε πάλι μέσα. Δεν άκουσα όμως πριν τις φωνές της στο δωμάτιο για να καταλάβω ότι κάτι συνέβη. Μετά, αφού έκλεισα την πόρτα έτρεξαν γρήγορα νοσοκόμες και γιατροί» σημείωσε.

Πως ενημερώθηκαν οι γιατροί για την ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας

Την Κυριακή 11 Απριλίου η μητέρα ήταν εκείνη που θα βίωνε ξανά στιγμές που όλοι απεύχονται. Έχοντας ήδη θρηνήσει δύο παιδιά και έγκυος στο τέταρτο, θα έβλεπε τη μεγάλη της κόρη να πηγαίνει στον άλλο κόσμο και να επιστρέφει βαριά λαβωμένη…

Οι μαρτυρίες είναι συγκλονιστικές: «Πέρασε ο γιατρός γύρω στις έξι και το παιδί κοιμόταν φυσιολογικά. Επτά παρά πέντε η μαμά έρχεται σε μας. Μιλάμε για μικρές αποστάσεις. Δύο δωμάτια απόσταση. Μας είπε ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί. Δεν μας έδωσε την εικόνα του επείγοντος, οπότε βγήκαμε περπατώντας μαζί της αν και στο μεταξύ είχε πάει ήδη νοσηλεύτρια στο δωμάτιο. Προφανώς δεν είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα. Εκείνη που έβαλε τις φωνές ήταν η νοσηλεύτρια. Ούρλιαξε «τρέξτε» και τρέξαμε όλοι μαζί. Το παιδί βασικά δεν είχε σημάδια ζωής, ήταν νεκρό. Πέσαμε όλοι πάνω του».

Μάρτυρες περιγράφουν πως ένας έμπειρος γιατρός του νοσοκομείου κατάφερε μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια να επαναφέρει το χωρίς σφυγμό κοριτσάκι στη ζωή…

«Έπεσε πάνω στο παιδί στην κυριολεξία. Όταν μάλιστα άκουσε ποιο παιδί είναι φώναζε “δε θα σε αφήσω να φύγεις”. Έγιναν τα πάντα και το επανέφερε».

Μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της εκπομπής για το εάν χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ο μάρτυρας απάντησε: «Βεβαίως. Αυτό είναι σίγουρο, είναι δεδομένο. Τι να σας πω, αυτό είναι πολύ μυστήριο. Είναι περίεργο, ήταν μια χαρά, δεν μπορεί. Αφού μετά το πρώτο που ζητήσαμε ήταν τοξικολογική. Τη στείλαμε στο Ρίο, αλλά δεν έδειξε τίποτα. Το παιδί ήταν νεκρό, γι’ αυτό και χρειάστηκε τόση ώρα για να επανέλθει. Ένα παιδί που υποτίθεται έχει πρόβλημα με την καρδιά του, δεν επανέρχεται με τίποτα. Αν είναι προβληματική η καρδιά, δε θα επανέλθει. Αυτή η καρδούλα ήταν φρέσκια. Επανήλθε».

«Υπάρχει βίντεο με την ανακοπή της Τζωρτζίνας», λέει η μητέρα

«Παρακαλώ θερμά να επισπευθεί η έρευνα», ζήτησε μάλιστα, η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, απευθυνόμενη στις αρμόδιες Αρχές.

Η μητέρα απάντησε στις αιτιάσεις των γιατρών ότι καθυστέρησε η ίδια να τους ειδοποιήσει και να ζητήσει βοήθεια για την 9χρονη Τζωρτζίνα, όταν έπαθε την πρώτη ανακοπή. «Στο Καραμανδάνειο, την ώρα που έπαθε το επεισόδιο, αντέδρασα αμέσως και βγήκα στον διάδρομο. Μάλιστα, έπεσα μούρη με μούρη με μία κυρία στο διάδρομο και είδα τους γιατρούς να έρχονται γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά

Σε ερώτηση που της έγινε για τις αντιδράσεις της, η μητέρα απάντησε: «Η πρώτη μου αντίδραση ήταν το κουδούνι, να χτυπήσω το κουδούνι, άνοιξα την πόρτα όμως ταυτόχρονα και χτύπησα το κουδούνι, γιατί ήταν δίπλα στην πόρτα και είδα ότι έρχονταν οι γιατροί αμέσως».

«Κάποιος λέει ψέματα»

Η μητέρα τόνισε ότι η Τζωρτζίνα ήταν σε οξυγόνο και αναρωτήθηκε: «Άρα, πώς γίνεται να λένε "κάναμε ακτινογραφία και δεν βρήκαμε τίποτα" και από την άλλη να ήταν σε οξυγόνο;». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Ένα παιδί που είναι καλά, δεν έχει λευκά (αιμοσφαίρια) 20.000». «Άρα, κάποιος λέει ψέματα», υπογράμμισε η 33χρονη, κάτι που ελπίζει, όπως είπε, να εξακριβώσουν οι Αρχές.

Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη, μήπως την ώρα του καρδιακού επεισοδίου της Τζωρτζίνας, η ίδια είχε αποκοιμηθεί λόγω κούρασης και ίσως γι’ αυτό καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια, η απάντησή της ήταν ξεκάθαρη:

«Ήμουν ξύπνια, μιλούσα στο τηλέφωνο, και στην ανάκριση θα έρθει μάρτυρας και θα δουν τις κλήσεις που λέω ότι κάτι δεν πάει καλά και κλείνω το τηλέφωνο.

Και εκείνη τη στιγμή, πετάχτηκε η Τζωρτζίνα και έπεσε πίσω, όπως έκανε η Μαλένα». Επανέλαβε ότι οι γιατροί ήταν στον διάδρομο και ήρθαν αμέσως – «δεν έκαναν ούτε ένα λεπτό να έρθουν», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: