Ο Πούτιν απαντά και «κόβει» το Facebook: Περιορίζεται η πρόσβαση σε όλους τους Ρώσους πολίτες

February 26, 2022

Ο Πούτιν απαντά και «κόβει» το Facebook: Περιορίζεται η πρόσβαση σε όλους τους Ρώσους πολίτες

Την πρόσβαση των Ρώσων πολιτών στο Facebook περιορίζει η Ρωσία, κατηγορώντας την εταιρεία ότι «λογοκρίνει» τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Τη στιγμή που οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν την Ουκρανία και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Κίεβο, η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor δήλωσε πριν από λίγο ότι περιορίζει εν μέρει την πρόσβαση στις Meta Platforms (Facebook) ως απάντηση στους περιορισμούς που έχει επιβάλει ο αμερικανικός κολοσσός κοινωνικής δικτύωσης στα ρωσικά μέσα, κατηγορώντας το Facebook για «λογοκρισία».

Ακόμα, η Roskomnadzor είπε ότι ζήτησε από το Facebook να καταργήσει τους περιορισμούς και να εξηγήσει τον λόγο της εισαγωγής τους, αλλά «οι ιδιοκτήτες του κοινωνικού δικτύου αγνόησαν τις απαιτήσεις».

Παράλληλα, το πρακτορείο ανέφερε ότι «η Γενική Εισαγγελία, σε συμφωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών, αποφάσισε να αναγνωρίσει το κοινωνικό δίκτυο Facebook ως εμπλεκόμενο στην παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και των δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ρώσων πολιτών» και εν μέρει να περιορίσει την πρόσβαση στην πλατφόρμα “σύμφωνα με το νόμο“».

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιοι ακριβώς θα είναι αυτοί οι περιορισμοί, ενώ μέχρι στιγμής το Facebook δεν έχει σχολιάσει την απόφαση.

Σημειώνεται, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ρωσική κυβέρνηση ασκεί πίεση στον κολοσσό των social media. Πέρυσι, ρωσικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στο Facebook και στο Twitter επειδή δεν διέγραψαν περιεχόμενο που η χώρα θεωρεί παράνομο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: