Κούκλα νύφη με τσιγάρο στο χέρι: Φωτογραφίες από τον πολυτελή γάμο της Τζένης Καρέζη διέρρευσαν 60 χρόνια μετά

February 25, 2022

Κούκλα νύφη με τσιγάρο στο χέρι: Φωτογραφίες από τον πολυτελή γάμο της Τζένης Καρέζη διέρρευσαν 60 χρόνια μετά

Η Τζένη Καρέζη παντρεύεται τον κοσμοπολίτη Bon viveur Ζάχο Χατζηφωτίου, στις 7 Μαΐου του 1962, στη Φιλοθέη και ο γάμος τους αποτέλεσε το κοσμικό γεγονός της χρονιάς.

Φήμες κάνουν λόγο ότι έξω από την εκκλησία είχε συγκεντρωθεί πλήθος 5.000 ατόμων, ενώ οι προσκεκλημένοι ήταν μόλις 500. Στη δεξίωση έδωσε το “παρών” όλη η Αθήνα, με εξαίρεση την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όχι λόγω κάποιου ανταγωνισμού ανάμεσα στις δυο πρωταγωνίστριες, αλλά επειδή εκείνες τις μέρες η ηθοποιός βρισκόταν στο Λονδίνο.

Κοσμικό γεγονός ο γάμος της Τζένης Καρέζη

Ακολούθησε δεξίωση στο πολυτελές ξενοδοχείο Auberge στην Βαρυμπόμπη, με σύσσωμη την καλλιτεχνική Αθήνα να ξεφαντώνει.

Το ζευγάρι πάντρεψε η αγαπημένη φίλη του ζευγαριού, η πλοιοκτήτρια Μάγια Καλλιγα, η οποία εμφανίστηκε ντυμένη με ένα τζιν και απλό μαύρο πουκάμισο, ανάμεσα στα ακριβά βραδινά σύνολα των υπολοίπων καλεσμένων, χόρεψε εκπληκτικά ζεϊμπέκικο στους ρυθμούς των τραγουδιών του αξέχαστου Γρήγορη Μπιθικωτση.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο Ζάχος Χατζηφωτίου “το καλύτερο ζεϊμπέκικο στον κόσμο”.

Η Τζένη Καρέζη φωτογραφίζεται με τους λαμπερούς καλεσμένους της

Σε φωτογραφία που δημοσιεύει ο συλλέκτης Αρης Λουπάσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, η Τζένη Καρέζη είναι αγκαλιά με την κουμπάρα της, μετά το θρυλικό ζεϊμπέκικο.

Τζένη Καρέζη και Μάγια Κάλλιγα

Σε μία άλλη φωτογραφία, που δημοσιεύει στον συλλεκτικό της λογαριασμό στο instagram η δημοσιογράφος Ελενα Μακρή-Λυμπέρη, η Τζένη Καρέζη δέχεται τα συγχαρητήρια της Ελένης Χαλκούση, η οποία κρατά μπομπονιέρες. Ηθοποιός, χρονογράφος και μεταφράστρια θεατρικών έργων, η τόσο αγαπητή σε όλους Ελένη Χαλκούση ήταν και η συγγραφέας του πρώτου ελληνικού βιβλίου savoir faire.

Τζένη Καρέζη και Ελένη Χαλκούση

Από το αρχείο επίσης της Ελενας Μακρή -Λυμπέρη δημοσιεύθηκε η φωτογραφία με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τη Δέσπω Διαμαντίδου να εύχονται στην Τζένη Καρέζη για τον γάμο της με τον Ζάχο Χατζηφωτίου.

Ούτε το ένα ζευγάρι ούτε το άλλο έμειναν μαζί στα επόμενα χρόνια. Ο Παπαμιχαήλ και η Διαμαντίδου ήταν σύντροφοι για σχεδόν μια δεκαετία, η σχέση τους όμως έληξε όταν ο ηθοποιός έκανε το 1964 πρόταση γάμου στην Αλίκη Βουγιουκλάκη στη σκηνή του θεάτρου “Κεντρικόν”.

Στον γάμο του ζευγαριού έδωσε το “παρών” και ο Σταύρος Νιάρχος, ο οποίος, μάλιστα, φωτογραφήθηκε με την Τζένη Καρέζη και τον Ζάχο Χατζηφωτίου στη δεξίωση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: