Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – Μεγάλη φωτιά στα Διαβατά (video) – Ελλάδα

February 25, 2022

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης μετά από φωτιά που ξέσπασε στη Συμμαχική Οδό κοντά στα Διαβατά.



Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το GRTimes.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε από παλέτες το βράδυ της Πέμπτης και φαίνεται να έχει επεκταθεί αυτή τη στιγμή σε κοντινά κτίρια.

Survivor spoiler 24/02: Αποχωρεί άρον άρον από το Survivor 5 - Οι σειρήνες πολέμου "χτύπησαν" την Κάτια Ταραμπάνκο!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 24/02: Αποχωρεί άρον άρον από το Survivor 5 - Οι σειρήνες πολέμου "χτύπησαν" την Κάτια Ταραμπάνκο!


Στο σημείο έχουν σπεύσει 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα για την επιχείρηση κατάσβεσης, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας της 32χρονης - "Πήρα ηρεμιστικό για να έρθω"

Σπάει κόκαλα ο πατέρας της 32χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της, μαζί με τα δυο της παιδιά στη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της τα χαράματα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι υποβασταζόμενος από συγγενείς του.

Ο πατέρας έφτασε στο σπίτι όπου έμελε να γίνει κολαστήριο για την κόρη και τα εγγόνια του και τόσο τα λόγια του όσο και η φιγούρα του συγκλονίζουν.

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

Τι δήλωσε ο πατέρας

«Ήταν πολύ καλό κορίτσι η κόρη μου», δήλωσε με τρεμάμενη φωνή. «Ενημερώθηκα από έναν ξάδελφο της πρώην συζύγου μου και από μια γειτόνισσα. Επειδή ήμουν χωρισμένος είχα να δω τα παιδιά μου από το 2011. Δυστυχώς τα εγγόνια μου δεν τα έχω γνωρίσει ποτέ».

Ο ίδιος δήλωσε σε κλίμα οδύνης ότι εκείνος μεγάλωσε το παιδί του.

«Έμαθα ότι πήρα φωτιά το σπίτι. Είμαι συγκλονισμένος. Είμαι και άνθρωπος με καρδιακά προβλήματα. Πήρα ηρεμιστικό για να έρθω. Το παιδί μου εγώ το μεγάλωσα. Εγώ το έλουζα και το σπούδασα».

Αύριο η κηδεία της μητέρας και των παιδιών

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της μητέρας και των παιδιών που καήκαν ζωντανοί μέσα στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη.

Από νωρίς το πρωί, έξω από το σπίτι που έγινε το τραγικό συμβάν, βρίσκεται η Νιγκι, το σκυλί της οικογένειας. Γείτονες της φέρνουν φαγητό και νερό ενώ εκείνη μπαίνει συνέχεια στην αυλή του σπιτιού, που καταστράφηκε ολοσχερώς και ξανά βγαίνει για να κάτσει στο πεζοδρόμιο.

Σοκαρισμένοι οι γείτονες - «Είχαν αγοράσει πρόσφατα το σπίτι» - Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας

Συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι είναι οι κάτοικοι στη Νέα Μαγνήσια του δήμου Δέλτα, μετά από τον τραγικό θάνατο που βρήκαν τα δυο παιδιά, ηλικίας 11 και 8 ετών και η 32χρονη μητέρα τους, όταν η μονοκατοικία στην οποία διέμεναν, τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα.

Η οικογένεια είχε αγοράσει πρόσφατα το σπίτι, μια παλιά μονοκατοικία, το ανακαίνισε και διέμενε εκεί από το περασμένο καλοκαίρι, όπως αποκαλύπτουν οι κάτοικοι.

«Έχουμε σοκαριστεί. Μας ειδοποίησαν ότι καιγόμαστε από τη γειτονιά. Βγήκαμε έξω και είδαμε το σπίτι, δίπλα ακριβώς, να καίγεται ολόκληρο. Τρόμαξα, οι φλόγες ήταν πολύ μεγάλες», αναφέρει κάτοικος της περιοχής και συγκινημένος προσθέτει: «οι πυροσβέστες βρήκαν μέσα τη μητέρα και τα παιδιά απανθρακωμένα».

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ είναι στο σημείο, καθώς από την πυρκαγιά σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Τοποθετούν νέα κολώνα ηλεκτροδότησης διότι αυτή που βρισκόταν έξω από το σπίτι κάηκε. Σύμφωνα με το συνεργείο, έχει ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας

Στην κάμερα της εκπομπής Ζήνα μίλησε μία αυτόπτης μάρτυρας, η οποία βρέθηκε στο σημείο τη στιγμή της τραγωδίας.

"Ήταν 02:15 .. 02:20 ...περνούσαμε από εδώ και είδαμε από το παράθυρο φωτιά και καπνό πολύ... σταματήσαμε και ρωτούσαμε αν είναι κανείς μέσα... πήγαμε το αυτοκίνητο πιο πέρα γιατί πεταγόντουσαν φωτιές. Καλέσαμε την πυροσβεστική, χάσαμε χρόνο γιατί δεν βρίσκαμε την οδό. Ο φίλος μου έσπασε το τζάμι, γιατί φαντάστηκε τι συνέβαινε πάνω κάτω...φώναζε εκεί μέσα... εγώ πέρασα από τα κάγκελα πήγα πίσω και είδα ανοιχτό παράθυρο.. πιστεύαμε ότι φύγανε από εκεί. "

Πώς η μητέρα και τα παιδιά της εγκλωβίστηκαν μέσα στο σπίτι

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πυροσβεστών η γυναίκα προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού για να σώσει τα παιδιά της αλλά την εγκατέλειψαν οι δυνάμεις της. Η σορός της βρέθηκε στην πόρτα του σπιτιού ενώ των δυο παιδιών στο υπνοδωμάτιό τους.

Η μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά της, σύμφωνα με τους πυροσβέστες δεν πρόλαβαν να βγουν από τη μονοκατοικία γιατί εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά και τους καπνούς όταν κατέρρευσε η οροφή του σπιτιού.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η φωτιά ξέσπασε από θερμαντικό σώμα που είχε αναμμένο η 32χρονη μητέρα για να ζεστάνει τα δυο ανήλικα παιδιά της 11και 8 ετών.

Στο σημείο έχουν φτάσει συγγενείς των θυμάτων όπου δεν μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκαν τρεις ζωές από τη μια στιγμή στην άλλη.

Συντετριμμένος είναι ο πατέρας της οικογένειας, ο οποίος έλειπε σε ταξίδι μιας και είναι επαγγελματίας οδηγός.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Σοκαρισμένοι οι γείτονες - «Είχαν αγοράσει πρόσφατα το σπίτι» - Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας


Πηγή

Διαβάστε επίσης: