Εισβολή στην Ουκρανία: Η Ρωσία κατέρριψε στρατιωτικό αεροσκάφος με 18 επιβαίνοντες – Κόσμος

February 24, 2022

Συνεχή είναι τα δημοσιεύματα που θέλουν τους νεκρούς στην Ουκρανία να αυξάνονται, όσο περνούν οι ώρες και η Ρωσία συνεχίζει να επιχειρεί.



Σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα, ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν στρατιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 18 άτομα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Survivor spoiler 24/02: Αποχωρεί άρον άρον από το Survivor 5 - Οι σειρήνες πολέμου "χτύπησαν" την Κάτια Ταραμπάνκο!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 24/02: Αποχωρεί άρον άρον από το Survivor 5 - Οι σειρήνες πολέμου "χτύπησαν" την Κάτια Ταραμπάνκο!

Οι χάρτες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία: Πού πραγματοποιούνται επιθέσεις - Ανατριχιαστικές φωτογραφίες από τις βομβαρδισμένες περιοχές (photos-video)

Με μια σειρά από χάρτες που έδωσαν στη δημοσιότητα, οι Τάιμς της Νέας Υόρκης «καταγράφουν» τη μέχρι τώρα πορεία των ρωσικών επιθέσεων εντός του εδάφους της Ουκρανίας.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν σε ολόκληρη την Ουκρανία νωρίς το πρωί της Πέμπτης, εκρήξεις που σηματοδοτούσαν ότι έχει ξεκινήσει μια ευρείας κλίμακας ρωσική εισβολή.

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

Οι χάρτες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους κατά αεροδρομίων και στρατιωτικών αρχηγείων κοντά στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της χώρας, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Στο νότο, ρωσικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στην Οδησσό, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Στην ανατολική Ουκρανία, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στο Χάρκοβο και στο Ντνίπρο, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Ισχυρές εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στο Κραματόρσκ.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας δήλωσαν ότι έχουν εξαπολυθεί από τη ρωσική πλευρά επιθέσεις εναντίον τουλάχιστον δέκα ουκρανικών περιοχών, κυρίως στα ανατολικά και στα νότια της χώρας. Πολλά αεροπλάνα χτυπήθηκαν σε αεροδρόμια, ανέφερε η σχετική ουκρανική ανακοίνωση.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει μια τεράστια στρατιωτική δύναμη κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας, με έως και 190.000 στρατιώτες εντός της Ουκρανίας ή κοντά σε αυτήν, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ουκρανούς αξιωματούχους.

Η παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες. Οι Ρώσοι παρουσιάζονταν έτοιμοι να επιτεθούν στην Ουκρανία από τρεις κατευθύνσεις, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές: τον βορρά, τον ανατολικό και τον νότο.

Οι χάρτες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις βομβαρδισμένες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία

Ολοένα και περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο έρχονται στην δημοσιότητα όσο περνάνε οι ώρες από τις περιοχές που έχουν βομβαρδιστεί στην ανατολική Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή τα ξημερώματα.

Οι εικόνες δείχνουν καταστραμμένα κτίρια, πολίτες τραυματισμένους αλλά και πολίτες που αγωνιούν για τη ζωή τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους και ένα μικρό αγόρι και εννέα έχουν τραυματιστεί όπως δήλωσε σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμβουλος Ουκρανού προέδρου: Δεχόμαστε δεύτερο κύμα επίθεσης από τη Ρωσία!

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα είναι στόχος ενός δεύτερου κύματος πληγμάτων με πυραύλους από τη Ρωσία.

Παράλληλα, Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας από πολλές κατευθύνσεις και πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιστέκονται στην επίθεση.

«Όχι, δεν είναι μια ρωσική εισβολή μόνο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά μια ευρείας κλίμακας επίθεση από πολλές κατευθύνσεις», έγραψε στο Twitter.

Οι αρχές στο Κίεβο επεσήμαναν ότι κατά το πρώτο κύμα, που εξαπολύθηκε λίγη ώρα αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία σήμερα το πρωί, επλήγησαν διοικητικά κέντρα του στρατού και άλλα κτίρια σε διάφορε Εξάλλου ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε σήμερα ότι έκρηξη ακούστηκε στο Κίεβο γύρω στο μεσημέρι, τοπική ώρα.ς πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι

Νωρίτερα, σε δραματικούς τόνους ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε διάγγελμα στους Ουκρανούς πολίτες, τονίζοντας πως «θα αγωνιστούμε για την ελευθερία μας»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφερόμενος στα μέτωπα των συγκρούσεων είπε πως «ο στρατός της Ουκρανίας είναι ισχυρός. Εχει εμπλακεί σε σφοδρές συγκρούσεις και αποκρούει όλες τις επιθέσεις, ενώ ο εχθρός (σ.σ. Ρωσία) έχει υποστεί σοβαρές απώλειες».

Παράλληλα ζήτησε από τους πολίτες να είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τις πόλεις και ότι όποιος έχει στρατιωτική εκπαίδευση να παρουσιαστεί στα σημεία αναφοράς, καθώς θα δοθούν όπλα σε όσους μπορούν και ξέρουν να χειριστούν.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: