Ξεσπά ο γιος της 70χρονης που έχασε το σπίτι της και πέθανε: «Ήταν εξευτελιστικό, πέθανε μέσα σε τρεις ημέρες»

February 24, 2022

Ξεσπά ο γιος της 70χρονης που έχασε το σπίτι της και πέθανε: «Ήταν εξευτελιστικό, πέθανε μέσα σε τρεις ημέρες»

70χρονη πέθανε λίγες μέρες αφότου έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό

«Θύμα» της αναλγησίας των τραπεζών έπεσε μια 70χρονη γυναίκα από την Καλαμάτα, η οποία έφυγε από τη ζωή από τη στενοχώρια της, όταν έχασε σε πλειστηριασμό το μικρό διαμέρισμα στο οποίο διέμενε.

Τα τελευταία χρόνια η ηλικιωμένη έδινε σκληρό αγώνα για να καταφέρει να επιβιώσει, καθώς  αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η 70χρονη γυναίκα παλιότερα ήταν ιδιοκτήτρια περιπτέρου, ωστόσο, αναγκάστηκε να το κλείσει γιατί δεν της ανανέωσαν την άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ίδια προσπαθούσε να επιβιώσει με τα λίγα έσοδα που είχε, παρόλα αυτά τα χρέη συσσωρεύονταν, ενώ το τελειωτικό χτύπημα ήρθε όταν άρχισε να την ενοχλεί η τράπεζα, ανακοινώνοντάς της πως κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, αν δεν αποπληρώσει το δάνειο.

Τότε η στενοχώρια και η ψυχολογική πίεση που δέχτηκε επιδείνωσαν τα προβλήματα υγείας που είχε και την οδήγησαν στον θάνατο.

Όπως καταγγέλλει ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης, Χρήστος Γιόκαλας, στο protothema.gr, η τράπεζα ασκούσε τεράστια πίεση στη μητέρα του για την πληρωμή του δανείου.

«Αρρώστησε από τη στεναχώρια της και μέσα σε τρεις ημέρες πέθανε»

«Ήταν ένας εξευτελισμός, πραγματικά. Της έλεγαν στο τηλέφωνο ”θα σε βγάλουμε με τη βία από το σπίτι” και η μητέρα μου δεν το άντεξε όλο αυτό. Αρρώστησε από τη στεναχώρια της και μέσα σε τρεις ημέρες πέθανε. Αύριο θα γίνει η κηδεία της και τρέχω για τις διαδικασίες. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τη δικαστική επιμελήτρια, η οποία μου ζητούσε να της δώσω τα κλειδιά του σπιτιού. Ας πάρουν τα κλειδιά από το μνήμα της μητέρας μου», λέει ξεσπώντας στο protothema.gr ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης, που «έφυγε» προδομένη από την καρδιά της, όταν έχασε σε πλειστηριασμό το μικρό διαμέρισμα που είχε πάρει με δάνειο όσο δούλευε.

Η 70χρονη Καίτη δεν άντεξε τη ψυχική ταλαιπωρία που υπέστη, όπως υποστήριξε ο γιος της.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε σοκ ύστερα από αυτή την είδηση και επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες στη σκληρή πολιτική των τραπεζών οι οποίες δεν υποχωρούν σε κανένα συμβιβασμό, όπως καταγγέλλουν.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: