Συγκλονίζει ξανά ο Μοθωναίος: «Αν πεις στη μάνα σου ότι ο αδερφός της σε κακοποιεί, δεν θέλει να το πιστέψει»

February 21, 2022

Συγκλονίζει ξανά ο Μοθωναίος: «Αν πεις στη μάνα σου ότι ο αδερφός της σε κακοποιεί, δεν θέλει να το πιστέψει»

Ο Δημήτρης Μοθωναίος προχώρησε σε μία εξομολόγηση για την προσωπική του ζωή, μιλώντας για το αλκοόλ στη ζωή του και την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία έξι ετών.

Όλοι θυμόμαστε την συγκλονιστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο ηθοποιός στη Φαίη Σκορδά, όπου και είχε περιγράψει τα όσα φριχτά βίωσε σε μικρή ηλικία. Ο γνωστός ηθοποιός μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το έχω ξεπεράσει. Από τη στιγμή που τα είπα, που τα έβγαλα από μέσα μου, αισθάνομαι καλύτερα, λυτρώθηκα, τώρα εκείνος δεν με απασχολεί, τον έχω αφήσει πίσω μου, είμαι άλλος άνθρωπος».

Δημήτρης Μοθωναίος: Τι αποκάλυψε για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη

Ερωτηθείς ο ηθοποιός για το αν τα αποκάλυψε στη μητέρα του, δήλωσε: «Δεν μπορούν, δεν αντέχουν να το ακούσουν. Τους είπα αυτό που συνέβαινε και δεν το ακούγανε. Ουσιαστικά δεν έχεις βoήθεια από πουθενά. Επομένως να τροποποιηθεί ο νόμος ώστε αυτά τα αίσχη να μην παραγράφονται και να είναι αυστηρός. Και ταυτόχρονα η σεξουαλική αγωγή στο σχολείο. Αν το πεις στη μάνα σου ότι ο αδερφός της σε κακοποιεί, δεν θέλει να το πιστέψει. Χωρίς να έχει κακή πρόθεση. Και αυτή η άρνηση συνιστά μια δεύτερη κακοποίηση».

Στη συνέχεια ερωτηθείς για την ηλικία που ήταν τότε, δήλωσε: «Μόλις έξι ετών και το ίδιο πράγμα συνέχιζε να συμβαίνει επί χρόνια. Και επειδή κανείς δεν με άκουγε, έτσι και εγώ το ξέχασα. Άμα σου πει η μάνα σου δεν έχει γίνει., λες ότι δεν έχει γίνει. Συνεχίστηκε λοιπόν. Και μου συνέβη ξανά στα 26 μου κι έτσι αναγνώρισα και θυμήθηκα όλα αυτά που είχα βιώσει στο παρελθόν. Ο μόνος λόγος που το συζήτησα είναι επειδή θέλω να ξυπνήσουν οι άλλοι και να το αντιμετωπίσουν. Από τη στιγμή που το είπα δημοσίως, μου έφυγε, λυτρώθηκα από αυτό. Αισθάνομαι τέλεια τώρα».

Η απάντηση του Δημήτρη Μοθωναίου για το αλκοόλ

Ο Δημήτρης Μοθωναίος είχε αποκαλύψει πως στο παρελθόν είχε καταφύγει στο αλκοόλ εξαιτίας της σεξουαλικής κακοποίησης. Ο ίδιος μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ, απάντησε: «Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πίνω καθόλου. γιατί κατάλαβα ότι το αλκοόλ δεν με βοηθούσε και γιατί δεν θέλω να βρίσκομαι σε καταστάσεις που δεν έχω τον έλεγχο. Έχω κάνει αυτή την επιλογή και έτσι είμαι πάντα νηφάλιος στο σώμα και στο μυαλό. Πέντε χρόνια δεν έχω βάλει μια γουλιά αλκοόλ στο στόμα μου».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: