«Θα κλείνατε τα social media για 2 μήνες με αμοιβή €2.380 ευρώ;»

February 20, 2022

«Θα κλείνατε τα social media για 2 μήνες με αμοιβή €2.380 ευρώ;»

Η πρόσκληση για συμμετοχή στο πείραμα για τα με αμοιβή €2.380 ευρώ

Τα social media έχουν κυριαρχήσει στην ζωή μας. Πριν από δέκα χρόνια ούτε που θα φανταζόμασταν πως η καθημερινότητα όλου του κόσμου θα άλλαζε και θα περιστρεφόταν γύρω από τα social media.

Η εφαρμογή Uptime θέλει να διαπιστώσει πόσο πολύ είμαστε εξαρτημένοι από τα κοινωνικά δίκτυα για αυτό και διεξάγει ένα κοινωνικό πείραμα με μία μόλις συμμετοχή.

Διερωτάται λοιπόν η Uptime εάν θα κλείνατε τα social media σας από παντού για δύο ολόκληρους μήνες με αμοιβή $2.700 (περίπου €2.380).


Με αυτό το ενδιαφέρον πείραμα η Uptime θέλει να πάρει ένα δείγμα από το πόσο μπορεί να επηρεαστεί η παραγωγικότητα, η ψυχική ευεξία αλλά και η αυτοβελτίωση ενός ατόμου, όλον τον καιρό που θα απέχει από κάθε είδους επαφή με τα TikTok, Instagram, Facebook, Twitter κ.τ.λ.


Η αίτηση για συμμετοχή στο πείραμα για τα social media

Στην αίτηση της η Uptime αναφέρει:

Θα ζητήσουμε από τον επιλαχόντα “αρνητή των social media” να απαντά συχνά σε ερωτηματολόγια και θα ζητηθεί να κρατήσει γραπτώς αλλά και με βίντεο μορφή ημερολόγιο όλης της εμπειρίας του. Θέλουμε να ανακαλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορούμε για το πόσο μπορεί ένα άτομο να ξοδέψει χρόνο βελτιώνοντας τον εαυτό ή τις γνώσεις του, μαζί με την ευεξία και την παραγωγικότητά του, εφόσον μειώνουν τον χρόνο που ξοδεύουν στα social media -γνωστό ως doom scrolling.


Παρόλο που δεν πρόκειται για κάποια ευρεία μελέτη με εκατοντάδες ή χιλιάδες συμμετέχοντες σίγουρα τα αποτελέσματά της θα έχουν ενδιαφέρον.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

Εάν επιθυμείτε να γίνετε εσείς ο τυχερός/ή που θα γίνει το πειραματόζωο άρνησης των social media, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή πατώντας εδώ. Βιαστείτε όμως γιατί οι συμμετοχές κλείνουν στις 21 Φεβρουαρίου.

Πηγή: unboxholics.com

Διαβάστε επίσης: