«Έζησα ξανά τον ίδιο εφιάλτη στο Norman Atlantic»: Συγκλονίζει μαρτυρία επιβάτη

February 19, 2022

«Έζησα ξανά τον ίδιο εφιάλτη στο Norman Atlantic»: Συγκλονίζει μαρτυρία επιβάτη

Επιβάτης του φλεγόμενου πλοίου στην Κέρκυρα ήταν και στο Norman Atlantic

Mία συγκλονιστική ιστορία ενός επιβάτη του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ένας από τους επιβάτες έζησε ακριβώς τον ίδιο εφιάλτη το 2014, στο Norman Atlantic, το οποίο έπιασε φωτιά εν πλω στις 28 Δεκεμβρίου, στο στενό του Οτράντο, στην Αδριατική Θάλασσα, με αποτέλεσμα 11 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και κάποια να μην βρεθούν ποτέ.

Έζησε δύο φορές τον ίδιο εφιάλτη και κατάφερε να βγει ζωντανός

Μιλώντας στον ALPHA, ο άνδρας, ο οποίος επιβίωσε και από τις δύο πυρκαγιές, εξιστόρησε τη σπάνια εμπειρία που έζησε… δυο φορές, επιβεβαιώνοντας πως η φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia ξέσπασε τις βραδινές ώρες, ωστόσο η αντίδραση του πληρώματος ήταν γρήγορη.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «τυχερό» τον εαυτό του, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του πληρώματος του πλοίου, το οποίο έδρασε γρήγορα και απομάκρυνε τους περισσότερους επιβάτες.

«Το βράδυ βγαίνουμε από την Ηγουμενίτσα κοντά στις 2, όμως στις 3:30 μας ξύπνησαν και είπαν ότι καίγεται το καράβι. Τουλάχιστον ήταν οργανωμένα (σ.σ. εννοεί την απομάκρυνση των επιβατών)», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Το πλήρωμα ήταν ψύχραιμο και βγήκαμε αμέσως».

Καταλήγοντας, τόνισε πως «αισθάνομαι τυχερός, γιατί γλίτωσα τη ζωή μου», αν και «το επαγγελματικό κομμάτι έχει μένει πίσω», καθώς το φορτηγό του έχει καεί. Είναι το δεύτερο όχημά του που καίγεται μέσα σε λίγα χρόνια…


Πηγή

Διαβάστε επίσης: