Ξέσπασμα Ηλία Μαμαλάκη: «Ντροπή δεν είδαμε ποτέ τους διαγωνιζόμενους που μαγείρευαν, μας είχαν μαντρωμένους»

February 18, 2022

Ξέσπασμα Ηλία Μαμαλάκη: «Ντροπή δεν είδαμε ποτέ τους διαγωνιζόμενους που μαγείρευαν, μας είχαν μαντρωμένους»

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού παραχώρησε συνέντευξη ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Ο διάσημος και έμπειρος σεφ τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για τις μαγειρικές εκπομπές της τηλεόρασης, τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης και τον λόγο που απέχει από την τηλεόραση.

«Το MasterChef το παρακολουθώ σχολαστικά. Έχει ευγένεια και χιούμορ. Πήγα στο MasterChef σαν κριτής στο θέμα της ελληνικής κουζίνας. Έμεινα ενθουσιασμένος. Μια παραγωγή που δεν της λείπει τίποτα. Οι κριτές είναι εξαιρετικά παιδιά και πέρασα φανταστικά μαζί τους», σημείωσε μιλώντας για τον νέο κύκλου του διαγωνισμού μαγειρικής του STAR.

«Ντροπή δεν είδαμε ποτέ τους διαγωνιζόμενους που μαγείρευαν, μας είχαν μαντρωμένους»

Για τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης του “Top Chef” και του “Game of Chefs” σχολίασε:

«Το “Top Chef” το οποίο είναι αυτό που έκανα εγώ το 2010, ήταν μια πάρα πολύ τσιγκούνικη παραγωγή και είχε αγέλαστους κριτές, παρόλο που και οι τρεις είναι κορυφαίοι μάγειροι. Ήταν μια εκπομπή λίγο μίζερη. Από την άλλη το “Game of chefs” στο οποίο πήγα και για κριτής στο πρώτο επεισόδιο, ήταν μια εξαιρετικά πειθαρχημένη εκπομπή όπου κανένας δεν έβλεπε κανέναν. Δηλαδή εγώ δεν είδα ποτέ τους διαγωνιζόμενους και τους βασικούς κριτές. Αυτό το format δεν ταίριαζε καθόλου στη νοοτροπία του ελληνικού ταπεραμέντου. Ήταν ένα στεγνό πράγμα. Για εμένα ήταν ντροπή. Μας είχανε μαντρωμένους, μας βάλανε στις θέσεις μας, δεν είδαμε ποτέ αυτούς που μαγειρεύανε».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στην τηλεόραση, ο Ηλίας Μαμαλάκης αποκάλυψε:

«Θα ήθελα να κάνω κάτι ταξιδιωτικό, κάτι με εξωτερικά γυρίσματα. Για κάποιο παράξενο λόγο, ενώ όλοι θαυμάζουν την εκπομπή που έκανα το 2011 που ήταν η τελευταία μου επαγγελματική εμφάνιση στην τηλεόραση, δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση. Παρόλο που προσπάθησα σε ορισμένες περιπτώσεις και έδωσα σενάρια και ιδέες, δυστυχώς δεν ευδοκίμησε κάτι. Η τηλεόραση από το 2010 έχει μπει σε μεγάλη κρίση, μειώθηκαν οι διαφημιστικές δαπάνες και πολλά νέα παιδιά που ήθελαν να βγουν στην τηλεόραση, έβρισκαν μόνοι τους χορηγούς και την πήγαιναν δωρεάν στα κανάλια. Εγώ δεν μπορούσα να το κάνω αυτό, με τα projects που επιθυμούσα. Δεν ήταν εφικτό. Μάλιστα ένας καναλάρχης για μια συγκεκριμένη εκπομπή που είχα προτείνει είχε ενθουσιαστεί, αλλά μετά δεν με ξαναπήρε ποτέ τηλέφωνο».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: