Τον δολοφόνησαν μέσα στο σπίτι του: Νεκρός ο δημοσιογράφος, Νίκος Κάτσικας

February 8, 2022

Τον δολοφόνησαν μέσα στο σπίτι του: Νεκρός ο δημοσιογράφος, Νίκος Κάτσικας


διαφ.
Ο Νίκος Κάτσικας έπεσε θύμα δολοφονίας στην Αίγυπτο, με την αστυνομία να έχει συλλάβει ήδη έναν ύποπτο, όπως ανέφερε η αιγυπτιακή εφημερίδα “Al Ahram”.Σύμφωνα με ...
διαφ.
Ο Νίκος Κάτσικας έπεσε θύμα δολοφονίας στην Αίγυπτο, με την αστυνομία να έχει συλλάβει ήδη έναν ύποπτο, όπως ανέφερε η αιγυπτιακή εφημερίδα “Al Ahram”.Σύμφωνα με ...Ο Νίκος Κάτσικας έπεσε θύμα δολοφονίας στην Αίγυπτο, με την αστυνομία να έχει συλλάβει ήδη έναν ύποπτο, όπως ανέφερε η αιγυπτιακή εφημερίδα “Al Ahram”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αρχές εκτιμούν ότι το κίνητρο του δολοφόνου ήταν η ληστεία του Έλληνα δημοσιογράφου, ο οποίος εργαζόταν ως ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο, καθώς είχε επιλέξει να ζει στην Αίγυπτο και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ, για πολλά χρόνια.

Ο θάνατος του άτυχου δημοσιογράφου προκλήθηκε από μαχαίρι, ενώ η σορός του εντοπίστηκε στο σπίτι του στην Γκίζα, το περασμένο Σάββατο, μετά από μέρες που είχε να δώσει σημεία ζωής, με την αστυνομία να προχωράει στη σύλληψη ενός διανομέα εστιατορίου, που γνώριζε το θύμα.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του δημοσιογράφου, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές.

Ποιος ήταν ο Έλληνας δημοσιογράφος, Νίκος Κάτσικας

Ο Νίκος Κάτσικας, γεννηθείς στις 7 Μαΐου 1966, είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, στην εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000, ενώ πριν από το Κάιρο, είχε διατελέσει ανταποκριτής ελληνικών μέσων ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου, της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Εργαζόταν για τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραψε ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016.

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Σε ανακοίνωσή του το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει «Συντετριμμένη από την αιφνίδια απώλεια του συναδέλφου μας, Νίκου Κάτσικα, η οικογένεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ τον αποχαιρετά και εκφράζει σύσσωμη τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Ο εκλιπών υπήρξε σταθερά για πολλά χρόνια βασικός συνεργάτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, αποτελώντας έτσι το συνδετικό κρίκο με την πατρίδα για τους Αιγυπτιώτες Έλληνες».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: