Αισιόδοξο μήνυμα Μίνας Γκάγκα: «Θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα»

January 8, 2022

Αισιόδοξο μήνυμα Μίνας Γκάγκα: «Θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα»





Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μίλησε νωρίτερα στον Νίκο Ευαγγελάτο, για την έξαρση των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί στη χώρα, αλλά και για την μετάλλαξη Όμικρον.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη διενέργειας τεστ από τους μαθητές ενόψει της επανέναρξης της σχολικής χρονιάς, ωστόσο δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για τον αριθμό που μπορεί να φτάσουν τα κρούσματα.

«Μπορεί να ξεπεράσουμε τις 50.000» σημείωσε για τις μολύνσεις, υπογραμμίζοντας ότι και στην έναρξη της σχολικής χρονιάς υπήρχαν αυξημένα κρούσματα λόγω του ελέγχου των μαθητών.

Μίνα Γκάγκα: Τι δήλωσε για την πενθήμερη καραντίνα

Για το πενθήμερο της καραντίνας η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε ότι η παραλλαγή Όμικρον «περνάει πολύ γρήγορα». «Δεν λέμε να γυρίσει κανείς με συμπτώματα ή κάποιος που δεν αισθάνεται καλά ή κάποιος που έχει θετικό τεστ. Κάποιος που θα το περάσει για δύο μέρες και μετά θα αισθάνεται καλά, μπορεί να γυρίσει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως η μάσκα υψηλής προστασίας» τόνισε η Μίνα Γκάγκα.

Η αναφορά της Μίνας Γκάγκα στην επίταξη των υγειονομικών

Για το θέμα της επίταξης υγειονομικών η ίδια δήλωσε: «Στην Αθήνα μπαίνει και ο ιδιωτικός τομέας για τη νοσηλεία ασθενών Covid. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο επίταξης γιατρών και στην Αθήνα, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι υπάρχει έλλειψη και παιδιάτρων, για να στελεχωθούν οι δομές εμβολιασμού των παιδιών.

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μια, δυο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν και θα δούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα. Νομίζω θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα» κατέληξε η Μίνα Γκάγκα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: