Νέα οικογενειακή τραγωδία, πέθανε το πρόωρο βρέφος 36χρονης διασωληνωμένης με κoρωνoϊό

January 4, 2022

Νέα οικογενειακή τραγωδία, πέθανε το πρόωρο βρέφος 36χρονης διασωληνωμένης με κoρωνoϊό

Έφυγε από τη ζωή το νεογέννητο βρέφος που γέννησε το βράδυ της Κυριακής 2 Ιανουαρίου μία 36χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Το νεογέννητο κοριτσάκι έδινε τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, λόγω τη προωρότητάς του.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να κάνουν καισαρική στη μητέρα που νόσησε με κορωνοϊό και δυστυχώς το βρέφος μετά από νοσηλεία δεν τα κατάφερε, σύμφωνα με το thestival.gr.

Η 36χρονη μητέρα του διεγνώσθη με κορωνοϊό και ήταν ανεμβολίαστη. Η κατάσταση της υγείας της επιβαρύνθηκε με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν απαραίτητη την καισαρική τομή στην 22η εβδομάδα κύησή της.

Πέθανε το πρόωρο βρέφος 36χρονης – 8 παιδιά νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο

«Δεχόμαστε μεγάλη πίεση», ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γιώργος Δόντσιος μιλώντας στο GRTimes.gr, δίνοντας στοιχεία για την εξέλιξη της εφημερίας της Κυριακής.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι χθες Κυριακή (2/1) προσήλθαν στο νοσοκομείο 205 περιστατικά κορωνοϊού και μέχρι σήμερα στις 8:00 π.μ (οπότε έληξε τυπικά η εφημερία) είχαν γίνει 45 εισαγωγές, ενώ άλλα 25 περιστατικά εξετάζονταν ως ύποπτα.

Επίσης, ο κ. Δόντσιος επισήμανε ότι νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο οκτώ παιδιά από τα οποία τα δύο εισήχθησαν χθες, ευτυχώς προληπτικά και με ήπια συμπτώματα.

Τέλος, πρόσθεσε πως από τις 28 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο οι 26 είναι κατειλημμένες, ωστόσο ενδέχεται να γεμίσουν σήμερα πριν από το μεσημέρι.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: