Νίκος Καπραβέλος: «Αγωνιζόμασταν όλο το βράδυ για να σώσουμε τη 16χρονη – Αρνητικά τα rapid που είχε κάνει»

January 2, 2022

Νίκος Καπραβέλος: «Αγωνιζόμασταν όλο το βράδυ για να σώσουμε τη 16χρονη – Αρνητικά τα rapid που είχε κάνει»

Ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ για τη μάχη μιας 16χρονης με τον κορωνοϊό.

Τον αγώνα που δόθηκε ώστε να κρατηθεί στη ζωή η 16χρονη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παπανικολάου περιέγραψε ο κ. Καπραβέλος, προειδοποιώντας ότι «έχει σημασία ότι κάθε σύμπτωμα πλέον θα πρέπει να το παίρνουμε σοβαρά υπόψιν, ακόμα κι αν το αντιγονικό τεστ βγει αρνητικό».

Η αναφορά του Νίκου Καπραβέλου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

«Περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά στην εντατική και συνεχίζουμε να περνάμε. Πολλές βεβαιότητες διαψευστήκανε. Δεν περιμέναμε στο τέλος του 2021 να βρισκόμαστε σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, μεγάλη η πίεση στο σύστημα υγείας… Οι εντατικές του νοσοκομείου μας είναι γεμάτες» τόνισε ο ίδιος  και συνέχισε:

«Αγωνιζόμασταν όλη τη νύχτα να σώσουμε ένα παιδί 16 χρονών, ένα κοριτσάκι που μάς ήρθε με κορωνοϊό και διασωληνώθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Από το σπίτι ήρθε, δυστυχώς τρία τεστ αντιγονικά έβγαιναν αρνητικά, οι συνάδελφοι γιατροί δυστυχώς υποτίμησαν την κατάσταση».

Νίκος Καπραβέλος: «Όταν ένα παιδί 16 χρονών κινδυνεύει, τότε κινδυνεύει όλη η χώρα»

«Θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν συμπτώματα να ανησυχούμε και να προστρέχουμε τους γιατρούς» τόνισε ο γιατρός και πρόσθεσε «Ο αγώνας ξεκίνησε από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, δυσκολευτήκαμε όλη τη νύχτα να το φέρουμε σε μια ισορροπία, ευτυχώς αντέδρασε στις θετικές πιέσεις και στους αναπνευστήρες που χρησιμοποιήσαμε, ήδη είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως μας έκανε εντύπωση το γεγονός, φοβηθήκαμε ότι ήταν η Όμικρον, είναι η Δέλτα».

«Καθυστέρησαν να το φέρουν στο νοσοκομείο το κορίτσι γιατί με τα αντιγονικά τεστ νομίσανε ότι ήταν ένα κοινό κρυολόγημα. Οι υποξυγοναιμίες σε ένα παιδί 16 ετών δεν δείξανε μια εικόνα τόσο αρνητική, όταν βέβαια έφτασε στο ‘παρά πέντε’ ευτυχώς που προλάβαμε… Γι’ αυτό θέλει πολλή προσοχή» δήλωσε.

«Είναι σε καλύτερη κατάσταση, αντέδρασε στη θεραπεία. Όταν ένα παιδί 16 χρονών κινδυνεύει, κινδυνεύει όλη η χώρα» κατέληξε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: