Florona: Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε σε έγκυο, ποια τα συμπτώματα και πόσο σοβαρό είναι

January 1, 2022

Florona: Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε σε έγκυο, ποια τα συμπτώματα και πόσο σοβαρό είναι





Florona είναι ο συνδυασμός γρίπης και κορονοϊού και ήδη το πρώτο κρούσμα έκανε την εμφάνισή του στο Ισραήλ.

Την εμφάνιση της νόσου έκανε γνωστή το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, καθώς το πρώτο κρούσμα είναι μία έγκυος γυναίκα στο Ιατρικό Κέντρο Rabin.

Σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας, η ζωή της γυναίκας δεν διατρέχει κίνδυνο μέχρι στιγμής, ενώ διερευνώνται και άλλες τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν νοσήσει.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας “Υediot Ahronot”, η νεαρή γυναίκα είναι ανεμβολίαστη, όμως, η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έλαβε εξιτήριο μαζί με το μωρό της.

Ενώ το Ισραήλ έχει ήδη αρχίσει να εμβολιάζει συγκεκριμένες κατηγορίες του πληθυσμού του με την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, το “πάντρεμα” των δύο νόσων σήμανε συναγερμό στο ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Ποια τα συμπτώματα της Florona

Σχετικά με τα συμπτώματα της Florona, τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να προκαλέσει σειρά σοβαρών συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας και άλλων αναπνευστικών επιπλοκών και της μυοκαρδίτιδας, η οποία μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο, εάν δεν υπάρξει ιατρική φροντίδα.

Σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (CDC), η Covid-19 όσο και η κοινή γρίπη μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως πυρετό, κόπωση, μυϊκούς πόνους, πονόλαιμο, δύσπνοια, εμετό και διάρροια.

Στο μεταξύ, η Florona δεν άφησε ασυγκίνητους τους Έλληνες χρήστες του Twitter, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα νέα δεινά που μας περιμένουν από το 2022.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: