Ο μεγάλος φόβος των ειδικών για την Όμικρον: Το τρομακτικό σενάριο που δεν πρέπει να δούμε στην Ελλάδα

December 30, 2021

Ο μεγάλος φόβος των ειδικών για την Όμικρον: Το τρομακτικό σενάριο που δεν πρέπει να δούμε στην Ελλάδα





Ο φόβος για την υγεία γιατρών & νοσηλευτών προβληματίζει τους ειδικούς.

Χιλιάδες αεροπορικές πτήσεις ακυρώθηκαν τα τελευταία 24ωρα λόγω του γεγονότος πως κόλλησαν covid19 πιλότοι & αεροσυνοδοί. Κάποιοι από αυτούς μπήκαν σε καραντίνα επειδή ήλθαν σε επαφή με κρούσμα.

Ο προβληματισμός των ειδικών είναι τι θα γίνει εάν η Όμικρον «κτυπήσει» τα νοσοκομεία μας και αφήσει εκτός υπηρεσίας γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.


Πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία τώρα που περιμένουμε τεράστια αύξηση των κρουσμάτων; Υπάρχει κάποιο σχέδιο; Πάντως οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι μπορεί να συμβεί στα νοσοκομεία και προτείνουν να δημιουργηθεί νοσοκομείο για την covid, όπου σε αυτό θα εισέρχονται μόνον ασθενείς που έχουν κολλήσει.

«Ο παγκόσμιος κίνδυνος που συνδέεται με τη νέα παραλλαγή ανησυχίας Όμικρον παραμένει πολύ υψηλός», προειδοποιεί ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας (ΠΟΥ), μέσω του εβδομαδιαίου επιδημιολογικού δελτίου του.


«Αξιόπιστα στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει αναπτυξιακό πλεονέκτημα σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, με ρυθμό διπλασιασμού δύο ως τριών ημερών», προσθέτει ο Οργανισμός, τονίζοντας πως παρατηρείται «ταχεία αύξηση της επίπτωσης σε ορισμένο αριθμό χωρών».

«Η ταχεία αύξηση πιθανόν οφείλεται στον συνδυασμό της απώλειας της ανοσίας και της εγγενούς αύξησης της μεταδοτικότητας της παραλλαγής Όμικρον», εξηγεί.

Πηγή: instanews.gr

Διαβάστε επίσης: