Φόβοι γενικού lockdown μετά το δραματικό ρεκόρ των πάνω από 15.000 κρουσμάτων που ανακοινώνονται σήμερα

December 29, 2021

Φόβοι γενικού lockdown μετά το δραματικό ρεκόρ των πάνω από 15.000 κρουσμάτων που ανακοινώνονται σήμερα

Τι αναμένεται να ανακοινωθεί.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και με δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη θα ανακοινωθούν πάνω από 15 χιλιάδες νέα περιστατικά κορωνοϊού ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Με τον δείκτη θετικότητας να έχει πλέον εκτιναχθεί άπαντες αναρωτιούνται αν τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί για τις 3 Ιανουαρίου εφαρμοστούν νωρίτερα. Τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους επιστήμονες αποτελεί τεράστιο ζήτημα ένα νέο ενδεχόμενο .


Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο με δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ethnos.gr το ζήτημα συζητείται συχνά πυκνά στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας αρκετοί ειδικοί αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες που θεωρούν πως η πορεία της Μετάλλαξης Όμικρον μπορεί να ανακοπεί μόνο με ένα γενικό lockdown.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να δηλώνεο αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο προκειμένου να μη θεωρηθεί η ανακόλουθη, αλλά η επιστήμονες είναι σαφείς: Το lockdown είναι μονόδρομος.


Τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της κυβέρνησης επιχειρούν να αποφύγουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά αν η κατάσταση ξεφύγει, προς το τέλος Ιανουαρίου όλα είναι στο τραπέζι. Σε πρώτη φάση για 15 ημέρες και μετά θα υπάρξει επανεκτίμηση.

Μέχρι τότε, το πρώτο βήμα είναι να εφαρμοσθούν τοπικά lockdown σε περιοχές που έχουν και υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και έχουν και χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Πηγή: dailymedia.gr

Διαβάστε επίσης: