Τα έχασε ο Μάκης Βορίδης: Δεν ήξερε ότι οι μάσκες ΚΝ95 είναι ημερήσιας χρήσης – Η αντίδραση όταν το έμαθε

December 28, 2021

Τα έχασε ο Μάκης Βορίδης: Δεν ήξερε ότι οι μάσκες ΚΝ95 είναι ημερήσιας χρήσης – Η αντίδραση όταν το έμαθε

Μάκης Βορίδης: Στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ήταν καλεσμένος ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Βορίδης. Κάποια στιγμή, ο παρουσιαστής έθεσε στον υπουργό Εσωτερικών το ζήτημα του κόστους της μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95 που καλούνται να φορούν οι πολίτες, με τον τελευταίο να φαίνεται να μην γνωρίζει πως πρόκειται για ένα μέσο προστασίας μίας χρήσης.

Μάκης Βορίδης: Η γκάφα και η αντίδρασή του

Ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εσωτερικών είπε: «Αυτή εδώ είναι μάσκα υψηλής προστασίας ΚΝ95. Άκουσα τον κύριο Μαγιορκίνη που πηγαίνει συνέχεια στον ΣΚΑΪ και δεν έρχεται εδώ να λέει ότι αυτές προσφέρουν υψηλή προστασία. Αυτή εδώ από τη στιγμή που βγήκαν αυτές οι ανακοινώσεις, αυξάνεται συνεχώς η τιμή της. Κάποιοι κερδοσκοπούν. Ξέρετε κάτι…

Η απάντηση για ένα προϊόν το οποίο έχει ζήτηση θα έχει αύξηση, δεν με καλύπτει γιατί είναι ένα υγειονομικό προϊόν που μου το προτείνουν, σχεδόν επιβάλουν, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και οι υπουργοί. Άρα θα πρέπει να έχουν διασφαλίσει ότι κανένας κερατάς δεν πρόκειται να κερδοσκοπήσει. Αν αυτό κάνει 1 ευρώ και έχεις 5 παιδιά, σημαίνει 150 ευρώ τον μήνα για να μετακινούνται αυτά και εσύ».

«Καλά, αυτή δεν είναι ημερήσιας χρήσης», ήταν η αντίδραση του κ. Βορίδη, με τον Γιώργο Παπαδάκη να του επισημαίνει ότι είναι ημερήσιας χρήσης και τον υπουργό να φαίνεται να εκπλήσσεται.

«Δεν πιστεύω να την πλένεται και να την αφήνετε έξω;», παρατήρησαν με χιούμορ από το πάνελ, με τον υπουργό να γελά με το σχόλιο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί – Ο σχετικός διάλογος μετά το 14ο λεπτό

Μάσκα KN95: Η διάρκεια ζωής της και οι διαφορές από την απλή και την χειρουργική μάσκα

Η διάρκεια ζωής της μάσκας πολλαπλής χρήσης ΚΝ95 είναι περίπου 6 με 8 ώρες συνεχούς χρήσης και σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 10 ώρες, αντί για 2 με 3 ώρες που έχουν οι συνηθισμένες μάσκες μίας χρήσης. Τι διαφορετικό όμως έχει αυτή η μάσκα από την απλή ή τη χειρουργική όμως και γιατί προτείνεται η χρήση της;

Πρόκειται για μάσκα με πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών. Επίσης, η συγκεκριμένη μάσκα φέρει ρυθμιζόμενο έλασμα στην περιοχή της μύτης, ώστε να κάνει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: