Κλείδωσαν: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την Όμικρον που ανακοινώνονται αύριο

December 27, 2021

Κλείδωσαν: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την Όμικρον που ανακοινώνονται αύριο

Νέα μέτρα αναμένεται να εισηγηθούν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας ενόψει της έκρηξης των κρουσμάτων κορωνοϊού που φέρνει η μετάλλαξη Ομικρον.
Νέα μέτρα αναμένεται να εισηγηθούν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας ενόψει της έκρηξης των κρουσμάτων κορωνοϊού που φέρνει η μετάλλαξη Ομικρον. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μέτρα να τεθούν σε ισχύ ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά!

Στο επίκεντρο των νέων μέτρων θα βρίσκεται η διασκέδαση, η εστίαση, τα γήπεδα και αναμένεται να αυξηθεί η τηλεργασία. Οι αλλαγές που επρόκειτο να υπάρξουν στους παραπάνω τομείς δεν έχουν οριστικοποιηθεί, καθώς αφενός πρέπει πρώτα να συνεδριάσουν οι ειδικοί και να εισηγηθούν και στη συνέχεια η κυβέρνηση να εκτιμήσει τα δεδομένα και να αποφασίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι ειδικοί της επιτροπής θα κρατήσουν μία λαγαρή και αδιάλλακτη στάση, καθώς τα μαθηματικά τους μοντέλα δείχνουν αύξηση κρουσμάτων σε χρόνο ρεκόρ. Ταυτόχρονα, το ιικό φορτίο της Ομικρον στα λύματα της Αττικής δεκαπλασιάστηκε σε 4 μέρες!

Διασκέδαση

Οι ειδικοί εξετάζουν το κλείσιμο της διασκέδασης και της εστίασης τα μεσάνυχτα. Αυτό σημαίνει πως τα κέντρα διασκέδασης είτε θα πρέπει να προσαρμοστούν στο νέο πρόγραμμα είτε θα πρέπει να κλείσουν για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το σενάριο πάντως να μείνουν μόνο αυτά ανοιχτά έχει απορριφθεί.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για τους ειδικούς η θέσπιση ωραρίου δεν είναι σημαντικότερη του πακέτου που θα ληφθεί για όσους μπαίνουν στους συγκεκριμένους χώρους. Οι ειδικοί θα εξετάσουν λοιπόν τόσο τη κατάργηση της μουσικής, όσο και την κατάργηση του χορού, η οποία θεωρείται σίγουρη.

Τηλεργασία

Το δεύτερο μέτρο αφορά την αύξηση της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η επιτροπή αναμένεται σήμερα να καθορίσει το ακριβές ποσοστό της υποχρεωτικότητας της τηλεργασίας, το οποίο θα κλειδώσει στη συνέχεια από την κυβέρνηση. Ο αριθμός που φαίνεται να προκρίνεται είναι η υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 30-40%.


Γήπεδα

Το τρίτο μέτρο σχετίζεται με τα γήπεδα, καθώς αν και είναι ανοιχτοί χώροι, η μάσκα παραμένει στις τσέπες των φιλάθλων. Οι ειδικοί δεν απορρίπτουν την απαγόρευση των φιλάθλων εντελώς, ωστόσο μένει να δούμε τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Σχολεία

Οι επιδημιολόγοι θα θέσουν επί τάπητος και το θέμα των σχολείων. Ισχυρή επιθυμία φαίνεται πως είναι να μειωθεί το ποσοστό κατά το οποίο ένα τμήμα κλείνει (δηλαδή το 50+1%). Ωστόσο το θέμα αυτό έχει τεθεί και σε προηγούμενες συνεδριάσεις και εν τέλει δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή. Τέλος «κλειδωμένη» θεωρείται η εισήγηση για stop στις σχολικές εκδρομές.

Πηγη instanews.gr

Διαβάστε επίσης: