Ραγδαίες εξελίξεις: Τα μέτρα που έρχονται πριν την πρωτοχρονιά μετά την έκρηξη κρουσμάτων

December 25, 2021

Ραγδαίες εξελίξεις: Τα μέτρα που έρχονται πριν την πρωτοχρονιά μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Τι θα προτείνει η επιτροπή των ειδικών.

Η επέλαση της αφρικανικής μετάλλαξης Όμικρον και στην Ελλάδα φέρνει ίσως το πιο τρομακτικό κύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα 8.000 κρούσματα αυτών των ημερών να φαντάζουν λίγα σε σχέση με τα 12.000 των προβλέψεων των ειδικών, με τα νέα μέτρα πριν από την Πρωτοχρονιά να είναι επιτακτικά για να την αναχαίτιση του κύματος.

Τα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη αφορούν τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς την υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας (ΚΝ95) στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΕ. Την ίδια ώρα υπήρξε ακύρωση όλων των δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα.


Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του δελτίου του Mega μία σειρά νέων μέτρων έρχονται, με βάθος χρόνου τις 15 ημέρες, με την επανεξέτασή τους να γίνεται ακόμα και νωρίτερα από τις δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό το ρεπορτάζ υπάρχει οδηγία τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα. Από τις 23.00 ή τις 00.00 έως και τις 05:00. Το μέτρο αυτό είχε προταθεί και είχε τεθεί σε ισχύ και στα προηγούμενα του 2020.


Σε ισχύ αναμένεται να τεθεί και το μέτρο με τους λιγότερους πελάτες ανά τετραγωνικό στα καταστήματα ενώ στα κέντρα διασκέδασης θα απαγορευτούν ακόμα μία φορά οι όρθιοι.

Πηγή: instanews.gr

Διαβάστε επίσης: