Ρένια Λουιζίδου: «Έπρεπε να μας πουν ώριμα και αληθινά "κοιτάξτε να δείτε, μια πανδημία κρατά 4 χρόνια…"»

December 25, 2021

Ρένια Λουιζίδου: «Έπρεπε να μας πουν ώριμα και αληθινά "κοιτάξτε να δείτε, μια πανδημία κρατά 4 χρόνια…"»

Συνέντευξη στην Μαρία Ανδρέου και το Enjoy παραχώρησε η Ρένια Λουιζίδου, με αφορμή τη σειρά της ΕΡΤ «Σε Ξένα Χέρια», στην οποία συμμετέχει.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στον εμβολιασμό κατά της Covid – 19 και τον διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες.

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη της Ρένιας Λουιζίδου

Κάνατε το εμβόλιο;

Φυσικά, και την τρίτη δόση. Αλλά τι σημαίνει αυτό, ότι επειδή είμαι εμβολιασμένη, μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς μάσκα; Αυτό είναι εγκληματικό. Ο εμβολιασμένος και νοσεί και μεταδίδει τον ιό. Όποιος κυκλοφορεί χωρίς μάσκα βάζει σε κίνδυνο και τη ζωή του και τις ζωές των άλλων. Κάνουμε τεστ στα γυρίσματα γιατί και κρούσματα υπάρχουν και στις σειρές και στο θέατρο. Δεν θα μας πάρει από κάτω η πανδημία, αλλά εγώ έχω γίνει σπαστικιά με συναδέλφους και γνωστούς, όταν τους βλέπω, λέγοντας τους: «Μπορείτε να βάλετε τη μάσκα σας;». Έχω φοβηθεί πολύ, δεν το κρύβω, ανησυχώ, γιατί αυτός ο ιός είναι εδώ, ανάμεσα μας και δεν είναι τρίχες κατσαρές. Αυτά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, τα έχουμε όλοι μας περισσότερη ανάγκη για να μπει στην ψυχολογία μας με λίγη προσπάθεια μια γιορτινή διάθεση.

Πως βλέπετε την ελληνική κοινωνία διχασμένη ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους;

Μεγάλη κουβέντα πιάσαμε. Ναι, υπάρχει διχασμός. Γιατί υπάρχουν θερμοκέφαλοι και φανατισμένοι άνθρωποι, ακραίοι. Και αυτό το είδαμε και τότε με τα Μνημόνια και με το δημοψήφισμα. Αυτό χρειάζεται προφανώς μια κοινωνιολογική ανάλυση, ιστορική, πολιτική, γιατί ως λαός αντιμετωπίζουμε με αυτό τον τρόπο τις κρίσιμες καταστάσεις. Πιστεύω πως επικοινωνιακά έχει γίνει ένα λάθος από την Πολιτεία. Έπρεπε να μας πουν ώριμα και αληθινά, «κοιτάξτε να δείτε, μια πανδημία κρατά τέσσερα χρόνια, εμείς έχουμε ένα όπλο μέχρι στιγμής στα χέρια μας, το εμβόλιο και θα χρειαστεί μέχρι να βρει η επιστημονική κοινότητα το φάρμακο να γίνουν και πέντε αναμνηστικές δόσεις και έξι, δεν ξέρω πόσες, γιατί τόσο είναι η ισχύς του εμβολίου που βρήκαμε και κατασκευάσαμε. Επίσης ο Covid 19 θα κάνει συνεχώς τις μεταλλάξεις του μέχρι να γίνει εποχική γρίπη, γι’ αυτό να πηγαίνετε στο γιατρό σας και να κάνετε το εμβόλιο σας, γιατί αυτή είναι η ασπίδα μας και η παγκόσμια ιατρική κοινότητα αυτό κατάφερε να φτιάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: