Η ανατριχιαστική (αληθινή) ιστορία του αγοριού του «Εξορκιστή»- Μεγάλωσε και δούλευε στη NASA (Βίντεο)

December 24, 2021

Η ανατριχιαστική (αληθινή) ιστορία του αγοριού του «Εξορκιστή»- Μεγάλωσε και δούλευε στη NASA (Βίντεο)

Το «δαιμονισμένο» αγόρι, η ιστορία του οποίου ενέπνευσε τους δημιουργούς του κλασσικής ταινίας τρόμου «Ο Eξορκιστής» το 1973, όχι μόνο ήταν υπαρκτό πρόσωπο αλλά πλέον γνωρίζουμε και ποιο ήταν.

Το αμερικανικό περιοδικό Skeptical Inquirer αποκάλυψε ότι το τότε 14χρονο αγόρι, παλαιότερα γνωστό ως Ρόλαντ Ντόι, ήταν στην πραγματικότητα ο Ρόναλντ Εντουιν Χάνκελερ.

Ο 14χρονος είχε υποβληθεί σε εξορκισμούς στο Κότατζ Σίτι του Μέριλαντ και στο Σεντ Λούις του Μιζούρι το 1949. Τελικά πέθανε πέρυσι, ένα μήνα πριν από τα 86α γενέθλιά του, αφού υπέστη εγκεφαλικό στο σπίτι στο Μάριοτσβιλ του Μέριλαντ.

Στην ενήλικη ζωή του, ο Χάνκελερ ήταν μηχανικός της NASA του οποίου η δουλειά συνέβαλε στις διαστημικές αποστολές Apollo της δεκαετίας του 1960 και ο οποίος κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια τεχνολογία, που βοήθησε τα πάνελ των διαστημικών λεωφορείων να αντέχουν την ακραία ζέστη.
Μια από τους συντρόφους του, μια 29χρονη γυναίκα που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στη New York Post ότι φοβόταν πάντοτε μήπως οι συνάδελφοί του στη NASA ανακαλύψουν ότι ήταν ο άνθρωπος πίσω από τον «Εξορκιστή».

«Τις Απόκριες (σ.σ. Χάλοουιν), πάντα φεύγαμε από το σπίτι γιατί πίστευε ότι κάποιος θα ερχόταν στην κατοικία του και θα ήξερε πού έμενε και δεν θα τον άφηνε ποτέ σε ησυχία», είπε. «Είχε μια τρομερή ζωή γεμάτη ανησυχία, ανησυχία, ανησυχία», πρόσθεσε.

Ο Χάνκελερ τελικά αποσύρθηκε από τη NASA το 2001, αφού εργάστηκε στον οργανισμό για σχεδόν 40 χρόνια.

Ο Γούιλιαμ Πίτερ Μπλάτι, ο οποίος έγραψε το μυθιστόρημα του 1971 και την ομώνυμη ταινία, άκουσε για πρώτη φορά για τον φαινομενικό δαιμονισμό του Χάνκελερ, όταν ήταν τελειόφοιτος στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν της Ουάσιγκτον.


Ο καθηγητής του, Γιουτζίν Γκάλαγκερ, ο οποίος ήταν και ιερέας στο Τζόρτζταουν, το παλαιότερο καθολικό και ιησουϊτικό πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ, είπε στον Μπλάτι για την περιπέτεια και τους εξορκισμούς του Χάνκελερ.
Γεννημένος το 1935 και μεγαλωμένος από μια μεσοαστική οικογένεια στο Κότατζ Σίτι, ο Χάνκελερ άρχισε να βιώνει παραφυσικές δραστηριότητες στα 14 του, όταν ανέφερε ότι άκουγε ήχους χτυπημάτων και γρατσουνιών πίσω από τους τοίχους του υπνοδωματίου του.

Ο αιδεσιμότατος Λούθερ Σούλτζ, ιεράς της οικογένειάς του, έστειλε επιστολή στο Εργαστήριο Παραψυχολογίας του Πανεπιστήμιο Ντιούκ της Βόρειας Καρολίνας τον Μάρτιο του 1949 και εξήγησε πώς «οι καρέκλες κινούνταν γύρω του και το κρεβάτι του έτρεμε κάθε φορά που ήταν πάνω σε αυτό».
Ο Σούλτζ περιέγραψε, επίσης, πώς τα πατώματα του σπιτιού είχαν «σημαδευτεί από την ολίσθηση των επίπλων» και πώς «μια εικόνα του Χριστού στον τοίχο έτρεμε» κάθε φορά που ο Χάνκελερ ήταν κοντά.

Η οικογένεια ζήτησε τελικά τη βοήθεια του Γούιλιαμ Μπόουντερν, ενός Ιησουίτη που διεξήγαγε περισσότερες από 20 τελετουργίες εξορκισμού στον Χάνκελερ σε διάστημα τριών μηνών. Γράφοντας στο ημερολόγιό του στις 10 Μαρτίου 1949, ο Μπόουντερν σημείωσε πώς ο Χάνκελερ μπήκε σε κατάσταση έκστασης, την ώρα που 14 μάρτυρες παρακολουθούσαν έναν από τους εξορκισμούς του.

Στη συνέχεια ο Χάνκελερ μεταφέρθηκε στο Σεντ Λούις για να νοσηλευτεί.


«Ενα βράδυ η λέξη ″Λούις″ ήταν γραμμένη στα πλευρά του αγοριού με σκούρο κόκκινο χρώμα από γρατσουνιές. Επίσης, η λέξη ″Σάββατο″ ήταν γραμμένη καθαρά στον γοφό του αγοριού. Οσον αφορά το χρονικό διάστημα που έπρεπε να μείνουν η μητέρα και το αγόρι στο Σεντ Λούις, ένα άλλο μήνυμα εμφανίστηκε στο στήθος του αγοριού, ″3 ½ εβδομάδες″. Οι λέξεις εμφανιζόταν πάντα χωρίς καμία κίνηση από τα χέρια του αγοριού» σύμφωνα με τη μαρτυρία του αιδεσιμότατου.
Ο Χάνκελερ εισήχθη στο Νοσοκομείο Alexian Brothers του Σεντ Λούις στις 21 Μαρτίου 1949. Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, «ξέσπασε σε μια βίαιη οργή κραυγών, βρισιών και λατινικών φράσεων» καθώς Ιησουίτες ιερείς φέρεται να έδιωξαν τον δαίμονα από το σώμα του.

«Ελευθερώθηκε από τον διάβολο χάρη σε έναν καθολικό ιερέα, ανέφεραν πηγές χθες», έγραψε ο δημοσιογράφος της Washington Post, Μπιλ Μπρίνκλεϊ, σε ένα άρθρο στις 20 Αυγούστου 1949.

Λίγο πριν από το θάνατό του, ένας καθολικός ιερέας εμφανίστηκε στο σπίτι του Χάνκελερ απροσδόκητα για να κάνει τις τελευταίες ιεροτελεστίες, είπε η σύντροφός του. «Δεν έχω ιδέα πώς ήξερε ο Πατέρας να έρθει, αλλά οδήγησε τον Ρον στον ουρανό. Ο Ρον είναι στον παράδεισο και τώρα είναι με τον Θεό», είπε στη New York Post.

Δείτε το σχετικό ντοκιμαντέρ εδώ:

Πηγή: alldaynews.gr

Διαβάστε επίσης: