Θα πεθάνει στη φυλακή ο Φιλιππίδης: Με τόσα χρόνια φυλακής θα καταδικαστεί αν κριθεί ένοχος – Ελλάδα

December 22, 2021

Στις 18 Μαρτίου του 2022 θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί για τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού, ο προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης.



Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε το 2008 και οι δύο απόπειρες το 2010 και το 2014. Το δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Ευθυμίας Στάμου, που εισηγήθηκε την παραπομπή του επιφανούς ηθοποιού, προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση, για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατά γυναικών συναδέλφων του. Στην πρόταση επισημαίνεται πως οι τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον καλλιτέχνη αναφέρονται σε πραγματικά περιστατικά και απορρίπτεται ο ισχυρισμός του κ. Φιλιππίδη πως οι παθούσες στράφηκαν εναντίον του «για λόγους δημοσιότητας».

Δίκη Φιλιππίδη: Με τόσα χρόνια φυλακής θα καταδικαστεί αν κριθεί ένοχος

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζήτησε η προσωρινή του κράτηση να «αντικατασταθεί» με βραχιολάκι, όμως το αρμόδιο δικαστικό όργανο διαπίστωσε ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων και η αίτησή του απορρίφθηκε. Έτσι, παραμένει προφυλακιστέος στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Εάν κι εφόσον κριθεί ένοχος και για τις 3 περιπτώσεις (βιασμός, 2 απόπειρες) ή όχι. Αν πράγματι το δικαστήριο αποφανθεί πως ο Φιλιππίδης είναι ένοχος και για τα 3 κακουργήματα, τότε η ποινή του θα είναι περίπου 20 χρόνια στη φυλακή. Αυτό σημαίνει ότι αν καταδικαστεί και με δεδομένο πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης τώρα είναι 57 στα 58, όταν θα έρθει η στιγμή ν’ αποφυλακιστεί θα πλησιάζει τα 80.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: