Το «όχι» Τσιόδρα φέρνει αλλαγές στην επιτροπή των ειδικών

April 9, 2021

Το «όχι» Τσιόδρα φέρνει αλλαγές στην επιτροπή των ειδικών





Σημαντικές διαφωνίες καταγράφηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων. Η πλειοψηφία αποφάσισε το άνοιγμα των Λυκείων με τη διενέργεια self test, ωστόσο υπήρξαν και αντίθετες φωνές.

Ένας από τους διαφωνούντες ειδικούς ήταν και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο καθηγητής και επικεφαλής της επιτροπής διαφώνησε με το άνοιγμα των λυκείων, ιδιαίτερα στις «κόκκινες» περιοχές εκφράζοντας τα ερωτήματά του για τη διενέργεια των self test.

Σύμφωνα με όσα είδαν μάλιστα το φως της δημοσιότητας η διαφωνία του Σωτήρη Τσιόδρα ήταν ηχηρή δημιουργώντας αίσθηση στην κοινή γνώμη.


Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές στην επιτροπή μετά και τη διαφωνία του Σωτήρη Τσιόδρα. Άλλωστε εδώ και καιρό έχει χάσει την αξιοπιστία της αφού καταγράφονται αρκετές διαφωνίες αλλά και αλλαγές αποφάσεων την τελευταία στιγμή.

Είναι δεδομένο ότι οι διαφωνίες δε λαμβάνονται σοβαρά υπόψην αφού ουσιαστικά η επιτροπή ανάβει το πράσινο φως στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα το πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα έχει φθαρεί σημαντικά, την στιγμή που έναν χρόνο πριν ήταν το πλέον δημοφιλές πρόσωπο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ieidiseis.gr υπάρχουν σκέψεις αυτή τη στιγμή είναι για διεύρυνση της Επιτροπής. Αν συμβεί κάτι θα υποβαθμίσει περαιτέρω το ρόλο της και θα αναβαθμίσει περαιτέρω την «μικρή επιτροπή» υπό τον Νίκο Χαρδαλιά.

Παράλληλα, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία σκέψη για κατάργηση της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας. Δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να είναι σημαντικές το επόμενο χρονικό διάστημα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: