Συμβουλές ντυσίματος για να φαίνεστε 10 χρόνια νεότερες

February 27, 2021

Συμβουλές ντυσίματος για να φαίνεστε 10 χρόνια νεότερες





Σύμφωνα με τις έρευνες αν νιώθουμε νέοι, ο εγκέφαλός μας γερνά πιο αργά. Και προφανώς θέλουμε να φαινόμαστε όσο χρονών νιώθουμε. Οπότε τα ρούχα παίζουν σημαντικό ρόλο. Ωστόσο δεν είναι εύκολο να κάνετε τις σωστές επιλογές αγορών ρίχνοντας απλώς μια ματιά στις νέες κολεξιόν.

Για αυτό εμείς σας παρουσιάζουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξετε όταν πάτε για ψώνια.

1. Μην επιλέγετε ρούχα με μεγάλα εμπριμέ σχέδια

Είναι τρομερά δύσκολο να βρείτε εμπριμέ που θα σας δείχνουν νέες και συγχρόνως φινετσάτες. Επιπλέον, όταν τα σχέδια είναι μεγάλα σας δείχνουν πιο μεγαλόσωμες με αποτέλεσμα να φαίνεστε μεγαλύτερες σε ηλικία. Ενώ ρούχα με μικρότερα σχέδια και μοτίβα καθώς και μονόχρωμα ρούχα, σας δείχνουν νεότερες.

2. Φορέστε στενά τζιν

Ξεφορτωθείτε τα φαρδιά και περίεργα τζιν. Αγοράστε ένα τζιν σωλήνα. Φαίνονται πάντα στιλάτα και είναι ευκολοσυνδύαστα. Επιπλέον, τονίζουν την σιλουέτα σας, δείχνοντάς την λεπτότερα και έτσι φαίνεστε πιο νέες.


3. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα ογκώδη ρούχα

Τα φαρδιά ρούχα μπορεί να αποτελούν μια καλή επιλογή, κυρίως όταν θέλετε να κρύψετε την περιοχή της κοιλιάς. Ενδέχεται όμως να σας προδώσουν και να σας δείξουν πιο εύσωμες. Ένα πιο κοντό τζάκετ που τελειώνει στο ύψος των γλουτών και τονίζει την μέση σας κολακεύει περισσότερο και σας δείχνει νεότερες.

4. Τονίστε την μέση σας

Όσο μεγαλώνουμε, το στήθος και η κοιλιά μας τείνουν να γίνουν ένα. Οπότε τονίζοντας την μέση θα φαίνεστε νεότερες. Για να επιτύχετε αυτό το εφέ επιλέξτε μια φαρδιά ζώνη, ένα μπλέιζερ ή μία πλεκτή ζακέτα με δέσιμο στη μέση.

5. Διαλέξτε προσεχτικά τα γυαλιά ηλίου

Η σωστή επιλογή γυαλιών μπορεί να κάνει την εμφάνισή σας πολύ πιο νεανική. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που οι άκρες των ματιών σας είναι πεσμένες, τότε τα γυαλιά με σχήμα μάτι γάτας μπορεί να διορθώσουν το πρόβλημά  δείχνοντάς σας νεότερες.


6. Επιλέξτε διακριτικά κοσμήματα

Ενώ οι προηγούμενες γενιές λάτρευαν τα βαριά και πολυτελή κοσμήματα, οι σύγχρονες γυναίκες προτιμούν πιο μίνιμαλ αξεσουάρ. Οπότε αντί να γεμίσετε με βραχιόλια και κολιέ, φροντίστε να ξεφορτωθείτε κάποια από τα μπιζού σας και επιλέξτε ένα απλό κόσμημα για την έξοδό σας.

7. Αποφύγετε τα μαύρα ρούχα

Αδιαμφισβήτητα το μαύρο τονίζει την σιλουέτα και ταιριάζει σχεδόν σε κάθε περίσταση. Όμως, επειδή μεγαλώνοντας η επιδερμίδα γίνεται ολοένα και πιο χλωμή, τα μαύρα ρούχα κάνουν πολύ μεγάλη αντίθεση, ιδικά με το πρόσωπο. Κάνοντας έτσι τις ρυτίδες πιο εμφανείς και τονίζοντας τις μαύρες σκιές κάτω από τα μάτια και το πιγούνι.

8. Φορέστε το σωστό νούμερο σουτιέν.

Το να φοράτε λάθος νούμερο σουτιέν δεν σας κάνει μόνο να νιώθετε άβολα αλλά σας μεγαλώνει κατά 10 ολόκληρα χρόνια. Επειδή επηρεάζει την εφαρμογή των ρούχων. Το λάθος νούμερο σουτιέν μπορεί να δημιουργήσει περίεργα ζαρώματα ή να σας κάνει να καμπουριάζετε.

9. Μην φοράτε πολύ κοντά κάπρι

Τα πολύ κοντά κάπρι τείνουν να δείχνουν τα πόδια πιο κοντά και τονίζουν τις φαρδιές ή μυώδεις γάμπες. Για αυτό θα πρέπει να επιλέξετε ένα παντελόνι με τελείωμα στο λεπτότερο σημείο του ποδιού σας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: