Αθηνά Λινού: Να ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ το πρωί αποκλειστικά και μόνο για τους ηλικιωμένους

February 20, 2021

Αθηνά Λινού: Να ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ το πρωί αποκλειστικά και μόνο για τους ηλικιωμένουςΗ Αθηνά Λινού σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» έκανε μία “πρόταση” όσον αφορά τα ψώνια στα σούπερ μάρκετ.Τα σούπερ μάρκετ μπορούν να ανοίγουν από τις 06:30 για να μπορούν να πηγαίνουν μέχρι τις 8:30 μόνο οι ηλικιωμένοι που ξυπνούν πολύ πρωί.

Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξέφρασε την ελπίδα ότι η χιονοθύελλα στην Αττική ίσως βοηθήσει στον περιορισμό του αριθμού των κρουσμάτων – αφού η κινητικότητα των πολιτών περιορίστηκε σημαντικά – παράλληλα όμως αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που ακόμα δεν λαμβάνονται, για την προστασία της υγείας.

Μέτρα στα ΜΜΜ κατά του συνωστισμού αλλά και μαζικά τεστ σε περιοχές όπου υπάρχουν σταθμοί μετρό-ΗΣΑΠ και αφετηρίες λεωφορείων.

Μαζικά τεστ στους χώρους εργασίας αλλά και ενεργοποίηση των γιατρών εργασίας που θα μπορούν να τα επιβάλλουν.

Εκπαίδευση αλλά και πρόνοια για το κόστος στη χρήση διπλής μάσκας.

Ειδικά μέτρα για τους άνεργους όπως δυο τεστ κορωνοϊού μηνιαίως με ένταξη τους στο επίδομα ανεργίας που δίνεται.

Κουπόνια για χρήση ταξί στους εργαζόμενους που δεν τηλε-εργάζονται.

Ξενοδοχεία για όταν ένα μέλος πρέπει να μπει σε καραντίνα.

Να ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ από τις 06:30 το πρωί και να μπορούν να πηγαίνουν μέχρι τις 8:30 μόνο οι ηλικιωμένοι. «Αφού οι άνθρωποι αυτοί ξυπνούν πολύ πρωί», όπως επισήμανε.

Όσον αφορά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για της πατέντες τον εμβολίων που κάποιοι χλεύασαν, η Αθηνά Λινού απαντά ξεκάθαρα πως σαφώς βιάστηκαν να χλευάσουν, καθώς το θέμα αυτό δεν το φέρνει μόνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά ο ίδιος ο ΟΗΕ από τον Μάρτιο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: