Πονηροί Έλληνες κάνουν «πατέντες» με διπλά και τριπλά SMS στο 13033

January 26, 2021



Πονηροί Έλληνες κάνουν «πατέντες» με διπλά και τριπλά SMS στο 13033

Αστυνομικοί «έπιασαν» άτομο που ήταν έξω 9 ώρες

Νέα οδηγία δόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. για τα ψώνια στα καταστήματα και τις… «πονηριές» στις οποίες επιδίδονται κάποιοι, προκείμενου να βρίσκονται έξω για περισσότερες ώρες.

Το Σαββατοκύριακο στην Αττική διαπιστώθηκε ότι κάποιοι «πονηροί» έστελναν πολλαπλά, δύο, τρία ή και τέσσερα μηνύματα για ψώνια SMS μετακίνησης προκειμένου να παρατείνουν τις βόλτες τους στα καταστήματα.

Ωστόσο, με παρεμβάσεις τους οι αστυνομικοί τόνιζαν πως μετά το πέρας των δύο ωρών έπρεπε να φύγουν και να επιστρέψουν άλλη μέρα, κάτι το οποίο έκαναν στην πλειοψηφία τους και οι καταστηματάρχες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις «παρατηρήθηκαν αποκλίσεις 4, 5, 6 και 7 ωρών (από το όριο των 2 ωρών)», όπως είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας, πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε, επίσης, ότι διαπιστώθηκε πως αρκετοί πολίτες έσβηναν τα SMS και έστελναν άλλα, ενώ κάποιοι δεν είχαν στείλει καθόλου.

Τι εξετάζεται

Αυτός είναι και ο λόγος που εξετάζονται προτάσεις για το λανσάρισμα μιας εφαρμογής (app) που θα λειτουργεί ως χρονόμετρο ή τη θέσπιση ενός «κόφτη» για τα SMS που μπορούν να στέλνουν οι πολίτες.

Ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN, υποστήριξε ότι «βγήκαν όλοι έξω (το Σαββατοκύριακο). Είχαμε ουρές 100 και 200 μέτρων κυρίως σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και ιδιαίτερα στην Ερμού. Όμως έγινε χαμός σε όλη την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο και την Πάτρα. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα είναι σε αυτή την έκταση».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, βεβαιώθηκαν πολλά πρόστιμα έξω από τα καταστήματα για υπέρβαση ορίου SMS. Πώς όμως το κατάφερε αυτό η ΕΛ.ΑΣ; Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ εξήγησε ότι προέκυψε μια νέα εντολή: «να μπορούμε να ελέγχουμε τα SMS και να κάνουμε αντιπαραβολή με την ώρα της απόδειξης αγοράς».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης: