Ισπανός έμαθε να μιλάει άπταιστα ελληνικά από το μηδέν και κάνει θραύση στο TikTok

January 25, 2021Ισπανός έμαθε να μιλάει άπταιστα ελληνικά από το μηδέν και κάνει θραύση στο TikTok

Με περισσότερους από 21.000 followers, ο 25χρονος Ινιάκι Λαμούα από την Ισπανία έχει γίνει viral στο TikTok αφού από το μηδέν έμαθε Ελληνικά, τα μιλά σχεδόν άπταιστα και εξομολογείται στο Sputnik το πάθος του για τη χώρα μας και για τον πολιτισμό της.

Μπορεί τα Ελληνικά να μην είναι εύκολα στην εκμάθησή τους, αλλά ένας Ισπανός μάς αποδεικνύει το αντίθετο καθώς από το μηδέν και χωρίς να έχει κάποια σχέση με τη χώρα μας, κατάφερε να γίνει viral στο TikTok με την αγάπη του για τη γλώσσα και την πατρίδα μας γενικότερα.

Ο 25χρονος Ινιάκι Λαμούα κατέκτησε τις καρδιές των Ελλήνων χρηστών του TikTok σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετρά περισσότερους από 21.000 followers στο προφίλ του με την ονομασία @greek_vibes, αποσπώντας ιδιαιτέρως θετικά σχόλια.

Με καταγωγή από τη Βαρκελώνη, ο Λαμούα εξομολογείται αποκλειστικά στο Sputnik πώς άρχισαν όλα, λέγοντας:

«Από τότε που ήμουν μικρό παιδί, είμαι τόσο παθιασμένος με την Ελλάδα. Όλα άρχισαν, μια ημέρα, όταν ήμουν 5 ετών και άκουσα το συρτάκι στην τηλεόραση. Άρχισα να χορεύω και να χειροκροτώ και η μητέρα μου αναρωτιόταν τι μου συμβαίνει. Μερικά χρόνια αργότερα, ταξίδεψα στην Ελλάδα με το σχολείο μου για να λάβω μέρος σε ένα διεθνές φεστιβάλ ταινιών για νέους. Τη στιγμή που έφτασα στην Ελλάδα για πρώτη φορά, απλά ερωτεύτηκα τα πάντα: τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, τη μουσική, το φαγητό και τη γλώσσα. Έτσι, αποφάσισα ότι έπρεπε να μάθω Ελληνικά γιατί απλά ήθελα να καταλάβω καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό».

Ο Λαμούα έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία, κατοικεί στη Μαδρίτη και δεν δίστασε να… ξεναγήσει τους followers του στο TikTok ακόμα και στη χιονισμένη ισπανική πρωτεύουσα.

Πάντως, η μουσική βοήθησε τον 25χρονο Ισπανό να μάθει Ελληνικά και, στη συνέχεια, ταξίδεψε πολλές φορές στη χώρα μας και προσπάθησε να μιλά μόνο στη γλώσσα μας, αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος δηλώνει: «Πρώτα, άρχισα να ακούω μουσική και να μεταφράζω μόνος μου τους στίχους χρησιμοποιώντας τη Μετάφραση της Google. Αργότερα, αγόρασα δύο βιβλία και άρχισα να μαθαίνω μόνος μου. Ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω στην Ελλάδα και μπόρεσα να κάνω φίλους. Προσπάθησα απλώς να μιλάω με τους Έλληνες φίλους μου μόνο στα Ελληνικά. Στην αρχή, ήταν τόσο δύσκολο γιατί δεν καταλάβαινα τίποτα, αλλά προσπάθησα όσο πιο πολύ μπορούσα και τελικά σιγά-σιγά καταλάβαινα! Μου πήρε, ωστόσο, πολύ χρόνο».

Για εκείνον, το πιο δύσκολο σημείο στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ήταν το αλφάβητο αφού, όπως επισημαίνει, «είναι εντελώς διαφορετικό από το λατινικό και δεν ήταν συνηθισμένος με τους ελληνικούς χαρακτήρες».

Τα ρήματα αποδείχθηκαν… απαιτητικά για τον 25χρονο Ισπανό, ο οποίος αναφέρει: «Μόλις έμαθα το αλφάβητο και πώς να γράφω, το πιο δύσκολο μέρος ήταν τα ρήματα. Στην πραγματικότητα εξακολουθώ να έχω προβλήματα μαζί τους, αλλά τώρα λαμβάνω πολλά μηνύματα στο TikTok από ανθρώπους που θέλουν να με βοηθήσουν με τα Ελληνικά μου και αυτό είναι τόσο γλυκό».

Τα Ισπανικά και τα Ελληνικά φαίνεται πως έχουν ορισμένες ομοιότητες, με τον Λαμούα να τονίζει: «Νομίζω ότι τα Ελληνικά και τα Ισπανικά έχουν κάποιες ομοιότητες στην προφορά. Είμαστε αδελφικές χώρες, μοιραζόμαστε τον πολιτισμό και τον τρόπο σκέψης, γι’ αυτό πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Ισπανοί ταιριάζουν τόσο πολύ. Ωστόσο, πιστεύω ότι τα Ελληνικά είναι λίγο πιο δύσκολα στην εκμάθησή τους, τουλάχιστον για εμένα που είμαι Ισπανός. Ίσως αν ήμουν από την Ελλάδα, να έλεγα ότι τα Ισπανικά είναι πιο δύσκολα».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IÑAKI LAMÚA (@inakilamua)

Ο ίδιος, βέβαια, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζήσει στη χώρα μας, καθώς του αρέσει πάρα πολύ και, μάλιστα, θα ήθελε να εργαστεί ως δημοσιογράφος γιατί -όπως είπε- παρακολουθεί πολλά ελληνικά τηλεοπτικά προγράμματα.

Τέλος, ο Λαμούα χαρακτηρίζει ως «όνειρο» το ότι μαθαίνει τα Ελληνικά, αφού μέσω του TikTok έρχεται σ’ επαφή με πολλούς χρήστες από τη χώρα μας και έτσι εξελίσσει τις ικανότητές του.

Πηγή : sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης: